19 груд. 2013 14:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Україна
0

34

0

Путін пообіцяв помилувати Ходорковського

Путін пообіцяв помилувати Ходорковського

 Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський написав прохання про помилування, і президент Володимир Путін пообіцяв підписати відповідний указ


Путін пообіцяв помилувати Ходорковського

 Екс-глава ЮКОСа Михайло Ходорковський написав прохання про помилування, і президент Володимир Путін пообіцяв підписати відповідний указ.

Про це повідомив журналістам президент Росії Володимир Путін після великої щорічній прес-конференції, пише РІА "Новости".

"Він (Ходорковський) посилається на обставини гуманітарного характеру", - сказав Путін.

За його словами, найближчим часом це клопотання буде задоволене.

Захист же екс-глави Ходорковського не знає, хто подавав прохання про його помилування, заявив РАПСІ його адвокат Вадим Клювгант.

"Він (Ходорковський) не звертався (з проханням про помилування), і останнім часом ми не мали інформації, що хтось звертався за нього. Такою інформацією ми не володіємо, хоча протягом усіх цих років прохання про його помилування від різних осіб надходили", - сказав адвокат.

У ході прес-конференції Путін заявив, що не бачить перспектив у так званій "третій справі Ходорковського", яка пов'язана з експертизою лібералізації кримінального законодавства, нібито профінансованою ЮКОСом.

Як відомо, Ходорковського вважають одним з найвідоміших "в'язнів сумління" в Росії.

Раніше Путін неодноразово заявляв, що може помилувати Ходорковського, але той повинен про це попросити.


0
0