1 лют. 2011 09:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Економіка
0

41

0

П’ять підприємств Вінниччини сплатять штрафи за завищення цін на харчі

П’ять підприємств Вінниччини сплатять штрафи за завищення цін на харчі

У 2010 році підприємства Вінниччини були оштрафовані на 19 млн. 576,2 тис. гривен за порушення процедури декларування зміни оптово-відпускних цін на основні продукти харчування.


П’ять підприємств Вінниччини сплатять штрафи за завищення цін на харчі

У 2010 році підприємства Вінниччини були оштрафовані на 19 млн. 576,2 тис. гривен за порушення процедури декларування зміни оптово-відпускних цін на основні продукти харчування.

Про це на прес-конференції повідомив начальник державної інспекції з контролю за цінами у Вінницькій області Ігор Галицький

Протягом 2010 року інспекцією проведено 30 перевірок дотримання виробниками та оптовими реалізаторами обов’язкової процедури декларування зміни оптово-відпускних цін на основні продукти харчування відповідно до вимог розпорядження голови Вінницької ОДА від 26.10.07р. №399 „Про декларування зміни оптово-відпускних цін на продовольчі товари” (із змінами та доповненнями).

В ході кожної другої перевірки встановлено порушення. Сума економічних санкцій склала 19 млн. 576,2 тис. грн., що ставить майже 68% від загальної суми санкцій в цілому по інспекції. Зокрема:

Товариство з обмеженою відповідальністю „Кристал” (Жмеринський район, смт. Браїлів) підвищило оптово-відпускних цін на цукор-пісок більше 1% у місяць без обов’язкової процедури декларування їх зміни. Товариством отримано 3 млн. 46,3 тис. грн. необґрунтованої виручки. Сума адміністративно-господарських санкцій становить суму 9 млн. 139,0 тис. грн.

Аналогічне підвищення оптово-відпускних цін на цукор-пісок здійснило ЗАТ „Турбів - цукор” (Липовецький район, смт. Турбів). Товариством отримано 1546,0 тис. грн. необґрунтованої виручки. Сума адміністративно-господарських санкцій становить 4 млн. 638,1 тис. грн.;

ТОВ „Паралакс Н” (Немирівський район, с. Бугаків) підвищило оптово-відпускні ціни на яйця курячі харчові без обов’язкової процедури декларування їх зміни. Товариством отримано 1 млн. 779,8 тис. грн. необґрунтованої виручки. Сума адміністративно-господарських санкцій становить 5 млн. 339,5 тис. грн. Директору надіслано припис про усунення встановлених перевіркою порушень державної дисципліни цін. На директора  накладено адмінштраф у розмірі 170 грн.

ТОВ „Ритон” (м. Вінниця) підвищило оптово-відпускні цін на яловичину та свинину більше, ніж на 1% протягом місяця, без обов’язкової процедури декларування їх зміни. Товариством отримано 128,4 тис. грн. необґрунтованої виручки. Сума застосованих до товариства економічних санкцій становить 385,2 тис. грн. Директору товариства надіслано припис про усунення встановлених перевіркою порушень державної дисципліни цін. На директора накладено адмінштраф у розмірі 150 грн.

ТОВ фірма „Шторм” (м. Вінниця) підвищило оптово-відпускні ціни на масло вершкове без обов’язкової процедури декларування їх зміни. Товариство отримало 80,6 тис. грн. необґрунтованої виручки. Сума адміністративно-господарських санкцій становить 241,9 тис. грн. Директору товариства надіслано припис про усунення встановлених перевіркою порушень державної дисципліни цін. На головного бухгалтера накладено адмінштраф у розмірі 150 грн.

ВИННИЦА.info


0
0