3 черв. 2020 13:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

89

0

Рада зробила крок до підвищення штрафів пішоходам

Рада зробила крок до підвищення штрафів пішоходам

За порушення правил дорожнього руху пішоходами збільшать штрафи


Рада зробила крок до підвищення штрафів пішоходам

3 червня Верховна Рада в першому читанні проголосувала за зміни до статті 127 КУпАП, якими передбачено підвищення розміру штрафу за порушення пішоходами правил дорожнього руху, у тому числі у разі перебування їх у стані сп’яніння, або якщо такі дії призвели до створення аварійної обстановки.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

За перехід на заборонений сигнал світлофора, перехід проїжджої частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху, штраф складатиме буде до 255 грн (зараз 51 грн).

Якщо вказані дії вчинено у стані сп'яніння, штраф буде до 510 грн (зараз 136 грн).

Якщо пішохід спричинив створення аварійної обстановки буде штраф 680 грн (зараз 170 грн).

Окрім того з абзацу другого частини першої статті 127 КУпАП пропонується виключити такий вид адміністративного стягнення як попередження.

Також за основу прийняли законопроект, яким передбачено зобов’язати учасників дорожнього руху користуватися у темний час доби чи в умовах недостатньої видимості спеціальними жилетами із світлоповертальними елементами або носити одяг, який має світлоповертальні елементи.

Законодавчі зміни вступлять в дію після голосування законопроектів в другому читанні.

ДТП за участі пішоходів у Вінниці трапляються щотижня. 14 травня близько 15:20 по вулиці Пирогова жінка переходила дорогу в невстановленому місці, де її збив легковик.

Минулого року у Вінниці провели акцію «Врятуй моє життя» щоб акцентувати увагу на пішоходах, які часто порушують правила.

Вінниця.info