9 лип. 2019 15:11

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

118

0

«Раколовки», «ятери» та сітки: на Вінниччині штрафують за незаконний вилов риби

«Раколовки», «ятери» та сітки: на Вінниччині штрафують за незаконний вилов риби

У період з 1 по 8 липня 2019 року інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 55 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів


«Раколовки», «ятери» та сітки: на Вінниччині штрафують за незаконний вилов риби

У період з 1 по 8 липня 2019 року інспектори Вінницького рибоохоронного патруля зафіксували 55 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Правоохоронці зазначають, що забороняється ловити рибу сітками, ятерами, «павуками», «екранами», драчами, остями та іншими знаряддями лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства.

Про це у «Фейсбук» повідомляє Вінницький рибоохоронний патруль».

Так, було складено сім протоколів за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову), 39 – за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення правил рибальства), чотири - за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП (реалізація заборонених знарядь лову) та п’ять – за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП (порушення порядку придбання, збуту водних біоресурсів). Також оформлено три акти виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«Загалом, у порушників конфісковано 30 кг риби та 14 од. заборонених знарядь лову («драчі», сітки, хватки). Накладено штрафів на суму 5 576 грн. Збитки, завдані рибним запасам, склали 5 304 грн», – підсумував керівник рибоохоронного патруля Олексій Ягельський.

До прикладу, 3 липня було здійснено рейд в м. Гайсин. Виявлені декілька магазинів, в яких особи реалізовували заборонені знаряддя лову – «раколовки» та «ятери» (7 шт.). На порушників оформлено протокол за ч. 1 ст. 85-1 КУпАП.

Згодом інспекторським складом було виявлено, ще одне порушення природоохоронного законодавства. На р. Південний Буг, в с. Новоселівка Немирівського району. Затримано чоловіка, який перевищив добову норму вилову водних біоресурсів на 6 кг. Збитки склали 850 грн. На особу складено адміністративний протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП.

«Раколовки», «ятери» та сітки: на Вінниччині штрафують за незаконний вилов риби

5 липня під час рибоохоронного рейду на ринку в м. Бар інспекторами Вінницького рибоохоронного патруля було викрито два порушення порядку збуту риби. Громадяни здійснювали продаж сріблястого карася та сазана, загальною вагою 15 кг без належних документів. За даними фактами складено протоколи за ч. 1 ст. 88-1 КУпАП.

Матеріали справ направлені до районних судів області для притягнення правопорушників до відповідальності. Незаконно добуті водні біоресурси та заборонені знаряддя лову вилучені.

«Наголошуємо, забороняється здійснювати вилов риби сітками, ятерами, «павуками», «екранами», драчами, остями та іншими знаряддями лову, які не передбачені Правилами любительського і спортивного рибальства.

Загальна кількість гачків на водоймах загального користування не повинна перевищувати п’ять на рибалку, а на водоймах, де впроваджене платне рибальство – не більше десяти. При цьому добова норма вилову риби становить три кг на одну особу», – заявили у відомстві.

Вінниця.info, фото Вінницького рибоохоронного патруля