22 черв. 2010 10:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

32

0

Регіонам дозволять погасити борги за газ векселями

Регіонам дозволять погасити борги за газ векселями

це дає можливість нам скоротити борги і вийти на 15 жовтня з меншою заборгованістю, а отже, гарантовано мати газ


Регіонам дозволять погасити борги за газ векселями

Міністерство з питань житлово-комунального господарства вважає прийнятним для регіонів розраховуватися з боргами за газ векселями.

Про це заявив міністр з питань житлово-комунального господарства Юрій Хіврич, повідомляє агентство "УНІАН".

"Ця схема хороша. Вона прийнятна для всіх областей. Однак не всі області зможуть нею скористатися, тому що економічна ситуація областей різна", - сказав він.

Хіврич відзначив, що якщо якась область сьогодні зможе "спрацювати по векселях", то міністерство працюватиме за такою схемою.

"Тому що це дає можливість нам скоротити борги і вийти на 15 жовтня з меншою заборгованістю, а отже, гарантовано мати газ. Це дає можливість сьогодні "Нафтогазу України" розрахуватися з Росією за той газ, який закачано у сховища, і той газ, який спожили", - пояснив він.

Міністр додав, що "Нафтогаз України" також зможе розрахуватися векселями за узяті раніше кредити на купівлю російського газу.

"Ми сьогодні порахували різницю в тарифах - по Україні без "Київенерго" вона становить сьогодні десь в межах 1 мільярда. Ми визначилися щодо розв'язання питання на державному рівні: ці борги не впливатимуть на розрахунки і пуск газу 15 жовтня", - відзначив він.

Як повідомлялося, 17 червня заступник голови КМДА Анатолій Голубченко заявляв про ініціативу київської мерії розробити постанову Кабміну, яка дала б право випустити торгові зобов`язання - векселі.

За його поясненням, будуть випущені векселі на різницю у тарифах, якими можна буде розрахуватися з "Київенерго" і "Київводоканалом".

Він повідомив, що ці векселі 3-4-5-річного терміну.

На думку Голубченка, тарифи на житлово-комунальні послуги не підвищуватимуться з 1 липня за умови надання урядом дозволу столиці здійснити розрахунки з "Київенерго" і "Київводоканалом" за різницею у тарифах за допомогою векселів.

 

Економічна правда


0
0