26 жовт. 2015 15:00

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Події
0

58

0

Рекламодавець заманював покупців автівок неправдивими знижками

Рекламодавець заманював покупців автівок неправдивими знижками

 Рекламодавця покарали за недоброякісну рекламу


Рекламодавець заманював покупців автівок неправдивими знижками

 Відділенням антимонопольного комітету Вінниччини в місцевій газеті було виявлено рекламу про знижки на автомобілі ЗАЗ до 410000 грн. Потенційні покупці, які мали намір придбати легкові автомобілі, ознайомившись з рекламним оголошенням, не змогли отримати повної інформації щодо дати початку і закінчення знижки цін.

Про це інформує прес-служба Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України.

Варто зазначити, що інформація про співвідношення розміру знижки до попередньої ціни реалізації, дана за ініціативи ПАТ «Вінниччина-Авто», була викладена в оголошенні таким дрібним розміром шрифту, що унеможливлював її сприйняття.

Таким чином, зазначена реклама внаслідок обраного способу її викладення містить неповну інформацію щодо умов придбання легкових автомобілів, що могло ввести в оману осіб, які з нею ознайомлювались, та відповідно, впливати на їх вибір щодо придбання легкових автомобілів у ПАТ «Вінниччина-Авто».

На виконання рекомендацій адміністративної колегії Вінницького обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України ПАТ «Вінниччина-Авто» припинило дії, які містять ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого статтею 151 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».

ВИННИЦА.info