29 трав. 2019 13:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

171

0

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено

Летківський сільський будинок культури реконструюють переважно за державні кошти, додатково виділялись ресурси з місцевого бюджету


Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено

Більше ніж 20 років Будинок культури у селі Летківка Тростянецького району простояв занедбаний — без вікон та деінде навіть без покрівлі. Летківка - велике село із населенням близько 2,5 тис. жителів. Є дитячий садочок, школа, а значить дітям необхідний простір для творчого розвитку і дозвілля, та й дорослі зможуть знайти для себе заняття до душі.

«В наших краях багато талановитих і обдарованих людей. Ще коли я працював у Летківці, то цей будинок культури був центральним місцем, де збирались мешканці на свята та урочисті заходи, а для молоді влаштовувались дискотеки. Як член обласної комісії з оцінки та забезпечення проведення попереднього конкурсного відбору інвестиційних програм та проектів регіонального розвитку, що можуть реалізовуватися коштом фінансування з ДФРР. У 2019 році, я неодноразово наголошував на важливості відновлення даного об'єкту та особисто наполягав на продовжені реконструкції БК», - каже народний депутат України Микола Кучер.

Летківський сільський будинок культури реконструюють переважно за державні кошти. Так у 2017 році за зверненням Миколи Кучера до Міністерства регіонального розвитку з Державного фонду регіонального розвитку було профінансовано – 500 тис. грн та ще 600 тис. грн — з субвенції на соціально-економічний розвиток громад, з місцевого бюджету – 83 тис. грн. У 2018-ому фінансування коштом ДФРР було продовжено на загальну суму 1 млн 500 тис. грн. Додатково виділялись ресурси з місцевого бюджету.

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено

«Попри певні труднощі з освоєнням фінансування на даний об’єкт у минулі роки (освоєно близько 2,7 млн грн), нам все ж вдалося домогтися того, що Розпорядженням КабМіну від 15 травня 2019 р. № 351-р буде продовжено реконструкцію Летківського будинку культури коштом Державного фонду регіонального розвитку в обсязі 1 млн грн. А починалося все з того, що з 2014-го року на зустрічах з очільниками КабМіну, профільних міністерств, у численних депутатських зверненнях я кожного разу обґрунтовував необхідність та важливість завершення будівництва таких значущих для наших громад об’єктів, як Теплицька поліклініка, Михайлівська школа у Гайсинському районі, будівництво енергозберігаючих твердопаливних котелень у низці шкіл Бершадського району, а також центру надання послуг у Джулинській ОТГ. Ведеться будівництво спортивного комплексу в с. Савинці та реконструкція будинку культури у с. Летківка Тростянецького району.

Це є дороговартісні декількамільйонні проекти, які можливо було профінансувати переважним чином за рахунок коштів Держфонду регіонального розвитку. Додатково, окремими звернення до МінФіну, нам вдається залучати співфінансування за рахунок субвенції на соціально-економічний розвиток з держбюджету, спеціальних міністерських програм (екологія, медицина тощо). Безумовно, важливим підґрунтям для втілення таких проектів є фінансування місцевих бюджетів, які тепер значно збільшились завдяки реформі децентралізації, а це – податки підприємців та їх соціальні інвестиції», - зауважив нардеп.

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено - фото 2

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено - фото 3

Реконструкцію будинку культури у с. Летківка Тростянецького району буде продовжено - фото 4