4 верес. 2019 16:54

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

142

0

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото

Називають це місцем сили та здоров’я, бо вірять у цілющі властивості каменю


«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото

Під Вінницею, між селами Стадниця та Сосонка, родина вінничан облаштувала природній "релакс-салон" стоунтерапії. На великому 5-метровому каміні, який лежить у полі, вигрівають хребет та суглоби. Люди вірять у його чудодійну силу.

Про це розповіла Вінниця.info вінничанка Світлана. Разом з чоловіком вони тричі їздили до каменю та провели там оздоровчі процедури.

«У Сосонці маємо дачу. Люди по сусідству розповіли, що у бік Стадниці, прямо у полі, знаходиться великий камінь, а біля нього ростуть цілющі трави. Таке собі місце сили та здоров’я. От до того каменю частенько ходить один місцевий дідусь та лікує там ревматизм. Ми вирішили спробувати. Тричі їздили на це місце. У чоловіка хворі коліна, робили операцію. Каже, після вигрівання на каміні він відчуває полегшення», - розповідає Світлана.

За словами жінки, з чоловіком процедуру вигрівання камінням проводили тричі по 15-20 хвилин.

«Нині була тепла пора, камінь добре прогрівався. І, як я розумію, таким чином раніше наші пращури лікували хвороби опорно-рухового апарату. До того ж, біля цього місця ростуть хвойні дерева. Це дуже добре для дихання. А навколо каменю багато лікарських трав. Полин росте. Ще «раннік». У народі кажуть, він рани лікує. Ну, справжній релакс-салон на природі», - продовжує вінничанка.

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото    - фото 2

Редакція звернулась до мешканців села Сосонка, аби розпитати за диво-камінь. Але, ні у сільраді, ні одна з місцевих жительок про таке не чули. Проте, як розповів Вінниця.info Андрій Карпович, фахівець з реабілітації хвороб опорно-рухового апарату, у медицині є практика лікування опорно-рухового апарату гарячим камінням різних порід.

«Це стоун-терапія, яку використовували у древньому Сході. Теплові процедури, що допомагають зняти м’язовий спазм. Але ревматоїдний артрит, навряд так вилікуєш», - коментує він.

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото    - фото 3

За словами Карповича, лікування камінням, можна порівняти із фізпроцедурами.

«Але, щоб не нашкодити здоров’ю, обов’язково слід звертатися за рекомендаціями до спеціалістів. До прикладу, якщо ляжете на той камінь, коли він холодний, ви можете посилити спазм. Крім того, є такі хвороби опорно-рухового апарату, коли лікування теплом нерекомендоване. Коли тривають запальні процеси, набряки, туберкульоз, якісь утворення, гематоми», - підкреслив Карпович.

Андрій зауважує, для тих, кому підходить подібні процедури, такий релакс на природі гарна альтернатива салонному стоун-масажу. Його ціна у Вінниці близько 400 гривень за 90 хвилин.

«Релакс-салон» прямо на полі: родина вінничан їздить до 5-метрового каменю лікувати хребет та суглоби. Фото    - фото 4

Вінниця.info