16 черв. 2015 17:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

62

0

«Ретро-автомобіль» прикрашатиме «західні ворота» Вінниці

«Ретро-автомобіль» прикрашатиме «західні ворота» Вінниці

 У Вінниці біля автовокзалу розіб'ють клумбу у вигляді «Опеля»


«Ретро-автомобіль» прикрашатиме «західні ворота» Вінниці

 У липні на околиці Вінниці з'явиться найбільший в Україні «пам'ятник» колись популярної автівки німецького автопрому. На перехресті Хмельницького і Барського шосе - навпроти автовокзалу «Західний» змонтують клумбу-квітник у формі автомобіля «Opel Olympia» 1935 випуску, тільки набагато більших розмірів. Вона стане третьою за рахунком зеленою скульптурою в місті, і першою, розміщеною за межами Центрального парку.

Торік реалізувати ідею з монтажем зеленого ретроавтомобіля не вдалося через ряд об'єктивних причин. На сьогоднішній день департамент архітектури та містобудування вже затвердив візуальне зображення майбутнього квітника. Тепер сам проект і кошторис створення об'єкта благоустрою повинна узгодити експертна комісія і виконком міськради.

«До робіт безпосередньо на місці збираємося приступити в середині червня. Поки ж варимо каркас - це досить складна металева конструкція вагою близько 1 тонни. Вона стане підставою клумби, якій належить «витримати» навантаження у вигляді 8-10 кубометрів грунтової суміші. Після монтажу для додання клумбі задуманого зовнішнього вигляду на ній ми висадимо близько 10 тисяч рослин», - розповів директор міського КП «Вінницязеленбуд» Ігор Любовський.

ВИННИЦА.info, за матеріалами Real-vin.com.