15 квіт. 2020 10:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

238

0

Рідкісна біла лань живе у лісах Гайсинського району

Рідкісна біла лань живе у лісах Гайсинського району

Hідкісна лань-альбіноска має біле забарвлення.


Рідкісна біла лань живе у лісах Гайсинського району

За даними обліку мисливських тварини у 2020 році, в лісах Вінниччини нараховується 79 ланей, найбільше – у Гайсинському лісгоспі. Там же мешкає рідкісна лань-альбіноска, яка має біле забарвлення.

Про це повідомляє Вінницьке обласне управління лісового та мисливського господарства.

Мисливствознавець ДП «Гайсинський лісгосп» С.Злепко розповідає, що тварин у вольєрі утримують для збільшення поголів’я, створюючи для цього всі необхідні умови: водопій, годівниці, солонці. Облаштоване приміщення для зберігання кормів.

Лань європейська – тварина з родини оленевих, менша розмірами за інших оленів, дуже красива. Відрізняється граційністю та спритністю, перестрибуючи перешкоду. Самки за розмірами менші за самців і не мають рогів. Забарвлення спини та боків лані рудувато-буре, «розмальоване» світлими плямами, хребет має темну смугу.

Серед «гайсинських» ланей живе одна особлива самиця, альбіноска. Поширена думка, що тварини-альбіноси мають слабший імунітет, ніж звичайні, часто хворіють і потомство приводять рідко. Проте ця особлива білосніжна лань минулого року стала мамою, оленятко народилося звичайного забарвлення. У другій половині травня-червні самиці лані народжують, тому й цього року лісівники зможуть побачити, як часто передається потомству відсутність кольору у спадок.

Вінниця.info, фото - ілюстративне