20 лип. 2018 13:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

97

0

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій

 У Вінницькій облраді переформують комісії 


Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій

 19 липня на позачерговій сесії Вінницької обласної ради через питання про склад постійних депутатський комісій, мало не заблокували роботу сесії. Важливі рішення по соціально-економічному розвитку, заради яких скликали сесію, прийняли лише після 15-хвилинної перерви, яку депутати від трьох опозиційних фракцій вимагали для проведення консультацій. За зачиненими дверима обранці домовлялись, чи підтримувати «бюджетні» рішення, і чи отримають вони за це «квоти для своїх» при переформатуванні комісій.

«Опоблок» взагалі не прийшов на сесійне засідання, хоча їх депутат Ю. Яремчук був того дня, ходив коридорами в будівлі облради. Причина ігнорування всією фракцією – все ті ж питання щодо складу комісій. Адже Юрія Яковича з подачі «Батьківщини» теж хочуть прибрати зі складу комісії регулювання комунальної власності.

Після переговорів опозиційні депутати рішення підтримали, але не всі в тому форматі, що пропонувала облдержадміністрація. Як відомо, двом сільрадам Тростянецького району не погодили приєднання до ОТГ. Не підтримали і питання про створення Центру культурних ініціатив.

До перерви, під час обговорення першого питання про перерозподіл 93 млн. гривень обласного бюджету на лікарні, заклади освіти і ліквідацію наслідків «н.п.» в Калинівці, депутат від «Батьківщини» Владислав Рой сказав, що голова ОДА не радиться з депутатами, як використовувати додаткові надходження, мовляв, їх не запитали, на яку лікарню давати кошти, на яку ні.

«Думки депутатів від «Батьківщини» не враховуються при перерозподілі бюджету», - каже Рой. На це Коровій відповідає, що є процедура використання бюджетних коштів відповідно до бюджетного кодексу, а не поділ між партіями.

«Геннадій Федорович, ви ж голова бюджетної комісії. Виходить, що ви працюєте, а вони ні. Що ж ви так здаєте свою фракцію?», - каже депутат Галушко, звертаючись до представника «Батьківщини».

Після перерви голова облради Анатолій Олійник повідомив про те, що домовились переформатувати комісії.

«Відбулась розмова з представниками трьох фракцій (партій Батьківщина, Укроп, Свобода – ред.),  Валерієм Вікторовичем і Олександром Крученюком. Домовились, що з понеділка починаємо процес переговорів щодо роботи по формуванню, можливо переформатуванні постійних комісій, президій обласної ради, приведенні у відповідність до діючого закону про місцеве самоврядування. Був внесений і відкликаний бюджетний регламент. Ми домовились, що бюджетний регламент будемо всі разом відпрацьовувати, щоб можна було проводити дискусії в цивілізований спосіб», - сказав А. Олійник.

Коровій повідомив, що діалог вестимуть не по одній комісії, розглянуть питання щодо їх кількості і складу.

«Ми організуємо спільно робочу групу по підготовці бюджетного регламенту. Щоб визначити дорожню карту і алгоритм. Пройшло більше 2,5 років, як формувались комісії, а структура роботи обласної ради передбачає прийняття консолідованих рішень. Питання не стоїть про одну комісію. Нам потрібно подивитись на кількість і структуру комісій, можливо, потрібна реорганізація чи об’єднання якихось комісій, щоб ми могли витримати баланс і дати можливість працювати обласній раді», - сказав В. Коровій.

Раніше Вiнниця.info писала, що лідер «Батьківщини» Л. Шербаківська хоче усунути Олександра Масленнікова з посади голови комісії з питань регулювання комунальної власності та приватизації. Причиною називають рішення комісії, в якій головує Олександр Георгійович, про виключення зі свого складу лідера обласного осередку ВО «Свобода» Олексія Фурмана. Ще однією причиною опозиціонери називають те, що Масленніков очолив комісію, коли був у складі «Батьківщини», зараз він позафракційний. Також «Батьківщина» ініціювала питання про виключення зі складу цієї ж комісії Юрія Яремчука. Його хочуть виключити за неетичну поведінку.

В кулуарах кажуть, що «Батьківщина» таким чином вибиває собі важелі впливу, адже лідер фракції без посади рівно рік і два місяці як не при посаді в облраді, а питання по комунальному майну значно "цікавіші", ніж в «спорті». 

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 2 Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 3 Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 4 Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 5  Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 6

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 7

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 8 Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 9

Робота Вінницької облради може бути заблокована, якщо не домовляться про склад комісій - фото 10

Вiнниця.info