6 листоп. 2020 15:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

211

0

Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі

Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі

Це хобі у вінничан з'явилось під час жорсткого карантину


Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі

Родина Мусійчуків з Вінниці досі курсує на сапборді річкою Південний Буг. Попри те, що вже початок листопада, сап-серфінг їх улюблений вид відпочинку на природі.

Юрія Мусійчука з дружиною та трирічною донечкою частенько можна зустріти на березі Південного Бугу. З пляжу по вул. Гонти вони вирушають на сапборді водною прогулянкою.

«Нам не холодно. І зовсім не страшно. Правда, якщо ще минулого тижня з нами каталась донечка Аріна, зараз їй не дуже цікаво ставати на воду. Її вистачало максимум на 15 хвилин. А далі ставало нудно. А от влітку, коли можна було стрибати у воду, вона з нами годинами могла кататися», - розповідає Вінниця.info Юрій.

Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі

За словами вінничанина, родинний сап-серфінг увійшов до їхнього життя на початку травня.

«Сап-серф вирішив купити в період жорсткого карантину. Зрозумів, що цього літа можемо не поїхати кудись на відпочинок. Пішли до річки на прогулянку. І тут виникла ця ідея. Я одразу зателефонував знайомим, які цим займаються професійно. Вони мені замовили перший серф. І за два дні я його забрав та почав вчитися. І практично одразу все почало виходити. За весь час впав лише двічі. Ми їздили кататися і на море, і на Дністер на два дні. Тепер частенько ходжу то до Сабарівської дамби, то до «Казки» у бік Стрижавки. Ці маршрути займають в один бік по 10 кілометрів. А раз дійшов аж до села Гущинці. Це вже 20 кілометрів», - продовжує Юрій.

Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі - фото 2

Сьогодні в родини є два сапборди.

«На них плаваю я, дружина та старша дочка. А для дітей є маленькі сап-серфи. До слова, для дорослих і малих можна брати в оренду. У Вінниці є дві організації, які пропонують такий вид відпочинку. А одяг та інше спорядження можна знаходити у магазинах вживаного одягу. Малій я купив костюм для дайвінгу за 200 гривень», - зауважує Юрій.

Як каже вінничанин, у багатьох країнах світу та містах України, на сапборді плавають до того часу, поки не замерзне вода.

«Ви не можете собі уявити, як цікаво спостерігати за тим, як змінюється пейзаж навколо. Весною, літом, осінню. А тепер я чекаю зиму. Бо з води ще ніколи не спостерігав за цими красотами», - посміхається Мусійчук.

Відпочинок на воді: родина вінничан плавають на сапбордах по Південному Бузі - фото 3

Нагадаємо, у Вінниці почали проводити заняття з йоги на воді.

Новини в зручному форматі в нашому телеграм каналі https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info