31 трав. 2021 11:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Культура
0

251

0

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського

Репертуар на червень


Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського

Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр ім. Миколи Садовського опублікував репертуар на червень. На відвідувачів чекають комедії, драми, мюзикли, рок-опери.

Репертуар на червень розмістили на сайті театру імені Садовського.

«Бал негідників»

Режисер Григорій Сиротюк з командою акторів (Жанна Андрусишена, Оксана Бандура, Єлизавета Гриценко, Марія Левченко, Олександр Радько, Максим Какарькін, Михайло Крисов, Микола Коломієць) готують комедію «Бал негідників» за п’єсою Люка Шомара.

Люк Шомар – французький актор, кіно- і телесценарист, популярний драматург. Відомий як режисер телесеріалів початку «нульових» («Життя прекрасне» і «Сім’я на час»). У 90-і роки він знявся в телесеріалі «Жюлі Леско», фільмах «Сент-Екзюпері: Остання місія» і «Хованки з готівкою». Автор сценаріїв для багатьох фільмів і серіалів французького телебачення. Є автором комедій «Велика брехня» (2009), «Мафія та ніжні почуття» (2010), «Бал негідників» (2013). П’єси цього сценариста й актора можна побачити в багатьох театрах Франції, де їх супроводжує незмінний успіх. Набуває популярності він і в українському театрі. Зацікавився творчістю Шомара і режисер Григорій Сиротюк.

Віртуозний гумор, яскраві діалоги-пікіровки, обрана автором форма комедії положень відкривають для режисера та акторів найяскравішу палітру можливостей і фарб.

Вартість квитків 180 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського

«Я б тобі небо прихилив…»

Психологічна, з новаторським трактуванням драма наповнена стражданням та пристрастю, пробуджує емоції, адже драматург «узяв життя», у якому є місце для питань і відповідей… «Хто ми є? Де ми є? Плаваєм, поки є сили…». Режисер Оксана Бандура, сценограф Лілія Задоянчук, балетмейстер – заслужена артистка України Діана Калакай.

Вартість квитків 150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 2

«KVITKA»

пісня наяву й у снах

У рамках україно-американського благодійного проекту «Незабутня Квітка» (засновник та продюсер Алекс Гутмахер (США)) за підтримки Міністерства культури України, Вінницької ОДА та Подільського онкоцентру Вінницький академічний музично-драматичний театр ім. М.К.Садовського представляє імпрезу «KVITKA» за п’єсою сучасного драматурга Олега Миколайчука-Низовця. Уперше в світі здійснено постановку вистави про славетну американську співачку з українським серцем. Основна місія проекту – придбання пересувного мамографа «Kvitka» для профілактики та лікування раку молочної залози серед жінок Вінниччини.

«Ти відродила в нас справжню любов до нашої української пісні. Ти принесла нам радість, сум, спогади про наше дитинство та свою любов до України. Ти торкнулася серця та душі українців у всьому світі».

Вартість квитків 100-200 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 3

«Хелемські мудреці»

Найкраща вистава V регіонального фестивалю комедії «Золоті оплески Буковини» (2009 р.)

Лаконічність і концептуальність декорацій. На чорному фоні – два великі трикутники, «сплетені» з дерев’яних палиць. Ці фігури час від часу рухаються, символізуючи то шестикутну єврейську зірку, то єгипетські піраміди. Рішення дуже просте і надзвичайно символічне водночас. Музика побудована на єврейських народних мелодіях найповніше передає філософсько-іронічну природу комедії-притчі.

Єврейський гумор не перекажеш, не перефразуєш, не опишеш – його потрібно тільки почути. Саме таким гумором пронизаний увесь сюжет п’єси, яка розповідає про життя-буття маленького єврейського містечка Хелема. «Іще тоді, коли Бог створив світ, він надіслав янгола з двома мішечками: один з них був чорний, другий – білий. У білому мішечку містилася наймудріша мудрість, а в чорному – суцільна дурість. І сталося таке: коли янгол літав над землею, аби наділити одних мудрістю, а інших дурістю, він, пролітаючи над Хелемом, ненавмисно зачепився за дерево та й розірвав білий мішечок, і вся та наймудріша мудрість висипалася на Хелем». Отож, усім стає зрозумілим, що Хелем – місто суцільних мудреців… І дурням тут не місце…

Вартість квитків 80-150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 4

«Красуня та Чудовисько»

Казка-мюзикл за мотивами Шарля Перро

Вартість квитків 50-100 гривень

«Ніч Святого Валентина»

Містичне та неординарне дійство за участі провідних акторів театру розповідає про самотність та пошуки любові. Режисерка-постановник Таїса Славінська створила для театралів цей пряний коктейль з детектива, комедії, трагедії, мелодрами і трилера.

У ніч напередодні дня закоханих у житті успішного бізнесмена і його дружини відбуваються неймовірні події: романтичний вечір змінюється ніччю, сповненою дивних інцидентів, яка завершується драматичним світанком. Букет пролісків стає символом примарних сподівань, що хвилюють серце, а поява нічного візитера приносить сум’яття в серце головної героїні. Містичний сюжет захоплює й інтригує до самого фіналу. Декорації навмисне зроблені у мінімалістичному стилі, аби прикувати увагу глядачів саме до емоцій, що вирують у виставі. Душевні хвилювання героїв вистави також передають міми. Безсловесно, під акомпанемент французьких пісень, універсальною мовою передають усе, що не скажеш словами. Актори ж співатимуть французькою… Про кохання…

Вартість квитків 80-150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 5

«Селфі зі склерозом»

Незвичайна комедія на 2 дії за п’єсою нашого сучасника, письменника-гумориста, драматурга, сценариста Олександра Володарського змушує і сміятися, і реготати, і трішечки сумувати… та ще й сльозинку стерти… байдужими ж, повірте, не залишає.

Вартість квитків 150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 6

«Занадто одружений таксист»

Комедія для дорослих на 2 дії

Вартість квитків 80-150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 7

«Bon appetit, або гарнір по-французьки»

Якщо ви втомилися від драм і суєти і вам до душі легка французька комедія, то театр не помилився у своєму виборі — п’єсі Марка Камолетті «Happy Birthday» (класичний приклад комедії положень на межі фарсу), яку режисер-постановник н.а.Укр. Таїса Славінська перетворила на спектакль «Bon appеtit, або Гарнір по-французьки».

Театр дає комедію, і не просто комедію, а французьку, та ще й з гарніром, де, як зауважує одна з героїнь, «так багато коханців» … Хтось позаздрить французам, які вміють настільки просто, не мудруючи лукаво ставитися до своєї аморальності і так віртуозно вивертатися із найслизькіших ситуацій. А, може, хтось і себе впізнає в тому, що діється на сцені?

Залишилося тільки з’ясувати, хто ж такий Марк Камолетті? Італієць, який народився в Женеві. Художник-графік. Освоївши режисерське ремесло, присвятив себе драматургії та театру. Автор 18 п’єс прожив більшу частину свого життя в Парижі і помер у віці 79 років в 2002. Став ще за життя «ходячим класиком» французького театру другої половини 20-го століття.

Вартість квитків 80-150 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 8

«Біла ворона»

Народ стає покірною юрбою,

Не маючи мети перед собою,

Якщо ж мета – велична, як Свобода,

Юрба завжди, завжди стає народом!

Можна потрапити на п’ятсот років назад, у моторошне середньовіччя, туди, де править жорстокість, де немає нічого святого, де слова молитов заглушуються брязкотом зброї, де спалахують вогнища інквізиції, а ще й разом із однією з найзагадковіших жінок у світовій історії замислитися над нашим сьогоденням. Так, постать Жанни д’Арк залишається символічною не лише для французів, але й для всіх народів, що прагнуть Свободи. А допомагатимуть постановникам висока поезія Юрія Рибчинського, вражаюча музика Геннадія Татарченка та переконлива гра акторів театру.

Вартість квитків 100-250 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 9

«Смішні гроші»

Іскрометна детективна комедія положень відомого комедіографа Рея Куні «Смішні гроші» від Петра Авраменка, заслуженого артиста України.

Вихор, каскад обставин, що міняються, наростають… загострюються… й вибухають до фіналу, змушують героїв миттєво реагувати, пристосовуватися, змінюватися і, врешті-решт, по-новому подивитися на своє життя.

Фабула проста, але заповнена нескінченно яскравою дією, гострим сюжетом, смішними колізіями і навіть елементами детективного жанру. Дрібний англійський службовець у свій день народження знаходить дипломат з великою сумою грошей. Бажаючи приховати від поліції свою знахідку, він потрапляє в непрості комічні ситуації, які граничать з відвертим фарсом і театром абсурду. Отож, скромний бухгалтер, усе життя якого – це розмірена нудьга і чесна бідність, – випадково отримує кейс, в якому лежать цілковито божевільні гроші. І тепер заради них він здатний на все. На ваших очах тихий клерк перетвориться на героя-коханця, маленька людина – на гангстера. І все аби втримати «свій» мільйон.

Вартість квитків 100-200 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 10

«Летюча миша»

Перлина віденської оперети

Основою сюжету «Летюча миша» стала п’єса Анрі Мельяка і Людовіка.Галеві «Бал у святвечір, або Годинник з боєм» («Ревельон»), яка надихнула композитора на створення оперети. Можна лише уявити, з яким задоволенням він творив, якщо закінчив її за шість тижнів (або 42 ночі, адже писав переважно ночами!)

Від першої прем’єри (5 квітня 1874р.) минуло чимало часу. Оперета зазнала і хвилини розчарувань, її не жалувала й критика, називаючи «попурі з мотивів вальсів і польок». Та визнання й тріумфальне життя розпочалось уже за декілька місяців після першого знайомства з твором. До слова, один із авторів відгуків в газеті «Morgenpost» колись тонко відзначив, що «в партері можна було заробити морську хворобу – через погойдування публіки в такт чарівним звукам». Майже через 100 років на Ленфільмі режисер Ян Фрід зняв однойменний музичний фільм.

Вартість квитків 100-200 гривень

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 11

«За двома зайцями»

Вартість квитків 100-200 гривень

«Дюймовочка та метелик»

Розумна казка. Фантазія за мотивами Андерсена.

Вартість квитків 50-100 гривень.

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 12

Придбати квитки можна на сайті театру імені Садовського, або на касі в будівлі самого театру.

Рок-опера, мюзикл та комедія: що у червні покажуть вінничанам в театрі імені Садовського - фото 13

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото з сайту театру