29 січ. 2015 14:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Україна
0

48

0

Росіянку судили за державну зраду на користь України

Росіянку судили за державну зраду на користь України

 Росія судить жінку, яка повідомила Україну про можливі війська


Росіянку судили за державну зраду на користь України

 Проти мешканки Смоленської області порушено кримінальну справу за фактом державної зради на користь України.

Світлана Давидова у квітні 2014 року звернулася в українське посольство, розповівши, що сусідня з її будинком військова частина спорожніла і солдати могли бути спрямовані в Донецьк. Зараз вона перебуває в СІЗО «Лефортово». Лефортовський районний суд обрав їй запобіжний захід у вигляді взяття під варту. Суд не став враховувати наявність у Світлани Давидової семи малолітніх дітей.

 За даними ФСБ, в квітні 2014 року Світлана Давидова помітила, що військова частина №48886, розташована по сусідству з її будинком, фактично спорожніла. У цій частині дислокується 82-я окрема радіотехнічна Червонопрапорна ордена Олександра Невського бригада ГРУ.

 «Потім вона поїхала в центр у справах і в маршрутці побачила одного з службовців цієї частини. Зрозуміти, що він звідти, було неважко: він на всю маршрутку по телефону про це розповідав»,- розповідає чоловік Анатолій Горлов.

Зокрема, в телефонній розмові чоловік говорив своєму співрозмовнику, що його з товаришами по службі «невеликими групами переправляють до Москви, обов'язково в цивільному, а звідти далі у відрядження». Світлана Давидова, активно цікавилася ситуацією на сході України, вирішила, що мова йде саме про відрядження в Донецьк.

 Повернувшись додому, вона розповіла про все чоловікові, а потім вирішила подзвонити в українське посольство в Москві. «Вона навіть собі записку написала про все це, її тепер підшили до справи. Світла зателефонувала українцям і сказала, що володіє такими даними і хоче запобігти можливі жертви»,- згадує чоловік заарештованої.

fakty.ictv