5 груд. 2022 17:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

156

0

Російські військові випустили по Україні 70 ракет. Понад 60 з них збила ППО

Російські військові випустили по Україні 70 ракет. Понад 60 з них збила ППО

Російськими окупантами було випущено понад 70 ракет, і більше 60 з яких – збито українською ППО


Російські військові випустили по Україні 70 ракет. Понад 60 з них збила ППО

5 грудня росія вчергове завдала масованого ракетного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. На Вінниччині було теж влучання в енергооб’єкти. Російські окупанти випустили по Україні 70 ракет, з яких понад 60 вдалося збити українській протиповітряній обороні.

Про це повідомили в Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

За попередньою інформацією Повітряних Сил, пуски 38 крилатих ракет Х-101/Х-555 здійснювались із восьми літаків-ракетоносців стратегічної авіації Ту-95мс з району Каспійського моря та Волгодонська Ростовської області.

Також противник завдав удару 22-ма крилатими ракетами типу «Калібр» із кораблів Чорноморського флоту.

Крім того, з акваторії Чорного моря Україну атакували дальні бомбардувальники Ту-22м3 трьома крилами ракетами Х-22, а також винищувачі Су-35 шістьома керованими авіаційними ракетами Х-59 та однією Х-31П.

До відбиття повітряного нападу залучено зенітні ракетні підрозділи, авіацію, мобільні вогневі групи Повітряних Сил ЗС України та інших складових Сил оборони.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні до українців повідомив про те, що наші ППО збили більшу частину ракет, які росіяни випустили 5 грудня по Україні, в тому числі і по Вінниччині.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info