20 жовт. 2022 16:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Місто
0

275

0

«Російську літературу - на макулатуру». У Вінниці оголосили акцію

«Російську літературу - на макулатуру». У Вінниці оголосили акцію

Виручені кошти будуть направлені для адресної допомоги вчителям Вінницької громади, які зараз, зі зброєю руках, боронять Україну від ворога


«Російську літературу - на макулатуру». У Вінниці оголосили акцію

У закладах освіти Вінницької міської територіальної громади стартувала акція «Російську літературу - на макулатуру». Долучитися до неї можуть усі бажаючі. Для цього достатньо принести російськомовну чи радянську літературу до шкіл міста і цим самим допомогти Збройним силам України.

Про це повідомляє Вінницька міська рада.

Виручені кошти будуть направлені для адресної допомоги вчителям Вінницької громади, які зараз, зі зброєю руках, боронять Україну від ворога.

«Я думаю, такі книжки є в багатьох домівках. На жаль, сьогодні, коли росія щодня продовжує знищувати та тероризувати наш народ, російські книги теж можуть бути зброєю, адже вони часто просувають антиукраїнські наративи. Тому саме час звільнити свої книжкові полиці від такої літератури. Натомість її місце займуть сучасні українські та світові твори, - зазначає директорка департаменту освіти Вінницької міської ради Оксана Яценко. - Крім того, принести стару книгу, журнал чи газету, - це те найменше, що ми можемо зробити для наших захисників. Переконана, що якщо вінничани згуртуються, ми разом зможемо суттєво допомогти нашим вчителям на фронті, адже вони нам потрібні живі та здорові аби після Перемоги продовжувати навчати наших дітей».

Як розповідають в департаменті освіти міської ради, збір книг триватиме до 28 жовтня. Після чого зібрана макулатура буде здана, а за отримані кошти будуть куплені речі, які необхідні конкретним вчителям, які зараз перебувають на фронті. Придбані завдяки цій акції речі планують передати родинам вчителів Вінницької міської територіальної громади в період з 16 по 18 листопада, а уже вони передадуть їх своїм рідним.

«Російську літературу - на макулатуру». У Вінниці оголосили акцію

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info