31 трав. 2022 10:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

338

0

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні

Російський офіцер родом з Вінниччини обговорює керівників так званої «спецоперації» Росії в Україні


Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні

На Радіо Свобода «Схеми» опублікували розслідування за отриманими від одного з розвідувальних органів України ексклюзивними аудіозаписами, на яких російські полковники обговорюють керівників так званої «спецоперації» Росії в Україні.

«Шойгу – полностью некомпетентный профан», «Путин – с…а, ёб…й пи…ас», «Дворников – вообще легенда по уе..нству», «наплодили целую плеяду лизоблюдов-уе..нов».

Журналісти ідентифікували співрозмовників та підтвердили автентичність записів. Один - Віталій Ковтун, полковник, військовий медик, родом з Вінниччини, має родичів в Україні. Інший – полковник Максим Власов, один із відповідальних за обстріл Маріуполя із «Градів» 24 січня 2015 року. Тоді загинуло близько 30 людей, більше сотні отримали поранення.


Власов говорить про російського міністра оборони:

«Шойгу - это полностью некомпетентный профан, б…ь. Профан в своем деле. Да это не его дело вообще, б…ь. Просто шоумен, б…ь».

Оцінка дій керівника міноборони Ковтуном:

«Шойгу – гон…ище, б…ь, контрактников нет – конечно, откуда они будут, с.ка? Им платили по 30 тысяч зарплату, б…ь – откуда их набрать?»

Також у розмові вони намагаються виправдати воєнні злочини армії РФ тезами російської пропаганди, які легко розвінчуються.

Віталій Ковтун під час розмови закликав обстрілювати цивільні об’єкти та мирних жителів:

«Тратьте, н…й, эти бомбы, кидайте их, н…й. Даже если не туда попали, пусть начинают бояться, еб…те по вокзалам, еб…те по железным дорогам, еб…те, б…ь».

Російський полковник родом з Вінниччини із українськими родичами

Віталій Ковтун, що пропонує скидати бомби на українців - військовий медик Наро-Фомінського військового госпіталю в Росії. Полковник, має багато нагород. Уродженець села Жабокрич Крижопільського району Вінницької області.

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні

Судячи з його сторінки в соцмережі, він любить автівки, яких має декілька, бенкети, подорожувати, Рамзана Кадирова…

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні - фото 2

Ковтун активно виступає за ідею «російського Криму» ще з початку окупації та псевдореферендуму.

Як з’ясували «Схеми», Віталій Ковтун, має багато родичів в Україні. Наприклад, сестра зазначає, що живе в Києві. І публікує світлини з середмістя.

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні - фото 3

Вона також демонструє фотографії родини – доньки та онуків – які підписує українською. Як і племінниця Віталія Ковтуна.

Ще одна сестра мешкає під Вінницею. Вона підписала сторінку українською та публікує дописи про загарбницьку політику Росії.

Інший родич хоч і живе в так званій ПМР, проте вчився в Одесі, куди періодично навідується.

Всі ці міста наразі Росія бомбить різними видами ракет. Гинуть мирні жителі, отримують поранення. Люди залишаються без житла.

Як на це реагує російський полковник Віталій Ковтун?

«Должна, б…ь, в Киев в Верховную Раду прилететь ракета, б…ь. Всё, н…й. Почему не прилетела, б…ь? Почему не прилетела, б…ь? Я не понимаю, с.ка, ёб…й ты Путин, пи…ас, б…ь! Почему не прилетела ракета в Киев? Чтоб они подумали – да, б…ь, ё…ый в рот, чего-то неправильно всё, чего-то не так, б…ь, делается. Почему, б…ь? В Киев еб…те, в центр города, б…ь, там Верховная Рада, б…ь, дом правительства, б…ь. Е…ите по дому правительства, б…ь. Ну, б…ь, там наверняка никого нет из важных людей. Но дом будет разрушен, б…ь. Все увидят, ё…ый в рот, б…ь. Охранник какой-то там умрёт, б…ь. Ну и всё, б…ь», – каже він у перехопленні.

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні - фото 4

Як українець за походженням, а нині російський військовий медик Ковтун виправдовує такі жорстокі заклики? Відповідь на це також є в перехопленнях.

«С.ка, крейсер развалили, н…й, крейсер утопили, б…ь. Ну въе…е вы, б…ь, куда-нибудь, н…й. Тоже в ответку. Тоже по Киеву, б…ь, въ…те, н…й. В…те, б…ь. Нет, б…ь. О чем это говорит? Потому что им на нас п…й».

Російський військовий пропонує вдарити «теж по Києву», бо мова йде про ракетний крейсер «Москва» – флагман Чорноморського флоту РФ, в який українські військові успішно поцілили ракетами «Нептун» в середині квітня.

Російський полковник, родом з Вінниччини, пропонує своєму колезі скидати бомби на мирних жителів в Україні - фото 5

Як іще співрозмовники виправдовують для себе напад на Україну та жорстокість армії РФ? Аналізуючи перехоплення, можна дійти висновку, що вони справді вірять в одну з тез російської пропаганди, що Україна нібито або збиралася напасти на Росію, або вже напала.

«Это надо быть пи…асом, чтобы тут же не ответить на разбитые, б…ь, сёла. Как только, б…ь, сёла забомбили эти наши, сразу должна, б…ь, прилететь ракета», – каже Ковтун.

Ця розмова датована 14 квітня. В цей день Росія звинуватила Україну в обстрілі кількох сіл Бєлгородської (Сподарюшино та Журавльовка) і Брянської областей (Клімово).

«Схеми» поговорили з полковниками

Зв'язалися із Віталієм Ковтуном.

– Поддерживаете ли вы связь со своими украинскими родственниками? – запитав у Ковтуна журналіст «Схем» Георгій Шабаєв.

– А кто вы такой, что вы меня спрашиваете?

– Мы просто пытаемся разобраться: вот вы призываете обстреливать украинские города – как это соотносится с тем, что в Украине у вас семья?

– Да иди ты н…й! Я не призываю никого обстреливать города, ё…ый ты пи…ас, б…ь!

– Я вам включу запись, послушайте.

Журналіст увімкнув Ковтуну частину аудіозапису з такою його цитатою: «Даже если не туда попали, б…ь, пусть начинают бояться, б…ь, еб…те по вокзалам, б…ь, еб…те по железным дорогам, н…й, еб…те».

– И вот вы говорите, что не призываете обстреливать города? – перепитав журналіст в Ковтуна.

– (сміється) Правильно, б…ь. Так что вы хотите? Вот скажите, пожалуйста, какие-то, б…ь, записи мне ставите? Мне пофиг, я сейчас сообщу в ФСБ про вас да и всё, – після цією фрази Ковтун кинув слухавку.

Журналіст ще раз зателефонував Ковтуну та увімкнув вже інший шматок запису: «Шойгу – гон…ище, б…ь, контрактников нет – конечно, откуда они будут, с.ка? Им платили по 30 тысяч зарплату, б…ь – откуда их набрать?»

– Скажите, пожалуйста, вы готовы открыто заявить свою позицию о руководстве российской армии? – запитав журналіст «Схем» в Ковтуна.

– Нет, не готов.

– Почему?

– Не хочу, – відповів Ковтун і знову поклав слухавку.

Також «Схеми» зателефонували і Максиму Власову.

– Максим Владимирович?

– Нет, – відповів військовий та скинув.

Більше він на дзвінки журналістів не відповідає.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title