25 лют. 2022 20:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Україна
0

113

0

Росію не пустять на Євробачення, призупинили членство у Раді Європи та перенесли фінал Ліги Чемпіонів

Росію не пустять на Євробачення, призупинили членство у Раді Європи та перенесли фінал Ліги Чемпіонів

Ізоляція Росії на міжнародній арені


Росію не пустять на Євробачення, призупинили членство у Раді Європи та перенесли фінал Ліги Чемпіонів

На тлі російської агресії в Україні, Європейський мовний союз (EBU) відсторонив Росію від участі в Євробаченні. Комітет міністрів Ради Європи вирішив призупинити право Російської Федерації бути представленою у двох органах РЄ – у самому Комітеті міністрів та у ПАРЄ. А УЄФА перенесла місце проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів із Санкт-Петербурга до Парижа на тлі російської агресії в Україні.

Про рішення відсторонити Росію від участі в Євробаченні

Європейський мовний союз (EBU) сьогодні, 25 лютого, оголосив, що Росія не братиме участі у міжнародному пісенному конкурсі Євробачення-2022 у Турині, Італія.

Наголошується, що жодна російська група не братиме участі у цьогорічному конкурсі Євробачення.

«Рішення відображає стурбованість тим, що у світлі безпрецедентної кризи в Україні включення російської заявки до цьогорічного конкурсу призведе до погіршення репутації конкурсу.

Ми, як і раніше, віддані захисту цінностей культурного конкурсу, який сприяє міжнародному обміну та взаєморозумінню, об'єднує аудиторію, прославляє різноманітність через музику та об'єднує Європу на одній сцені», - йдеться у повідомленні.

Щодо призупинення членства Росії у Раді Європи

Сьогодні ж, прийняли рішення про виключення РФ із двох органів Ради Європи через агресію Росії проти України.

«Відповідно до Статуту Ради Європи, Комітет міністрів ухвалив сьогодні рішення про припинення прав Російської Федерації на представництвов Комітеті міністрів і в Парламентській асамблеї з негайним набуттям чинності внаслідок збройного нападу Російської Федерації на Україну», - йдеться у повідомленні РЄ.

Прийняте, рішення означає, що Російська Федерація фактично залишається членом Ради Європи та учасницею відповідних конвенцій Ради Європи, зокрема – Європейської конвенції з прав людини.

«Суддя, обраний до Європейського суду з прав людини щодо Російської Федерації, також залишається членом Суду, а заяви, подані проти Російської Федерації, продовжуватимуть розглядатися та вирішуватись Судом. Призупинення є не остаточним заходом, а тимчасовим, що залишає канали комунікації відкритими», - зазначили у Раді Європи.

Перенесення Ліги Чемпіонів з Росії до Франції

«Виконавчий комітет УЄФА провів термінове засідання на тлі серйозного погіршення безпекової ситуації в Європі.

Виконавчий комітет УЄФА вирішив перенести місце проведення фінального матчу Ліги Чемпіонів 2021/22 із Санкт-Петербурга на стадіон «Стад де Франс» у Сен-Дені. Гру проведуть у той же час, як і було заплановано – 28 травня в суботу о 22:00», - йдеться у повідомленні пресслужби УЄФА станом на 25 лютого.

Окрім того, там зазначили, що спільно з урядом Франції УЄФА повністю підтримуватиме зусилля для забезпечення порятунку футболістів та їхніх сімей в Україні, які зазнають тяжких людських страждань та руйнувань.

Також, виконавчий комітет УЄФА зазначив, що російські та українські клуби та національні команди, які беруть участь у змаганнях УЄФА, будуть зобов’язані проводити свої домашні матчі на нейтральних майданчиках до подальшого повідомлення.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі –https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info