16 груд. 2019 14:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

388

0

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх»

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх»

В непростій ситуації колишньому подружжю допомагали розібрались експерти телеканалу СТБ


«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх»

Віктор Кужіль, житель Чернівецької області, звернувся на ток-шоу, бо його єдиного 9-річного сина Івана, колишня дружина з Вінниччини віддала до інтернату і забороняє йому бачитись з батьком.

Він переконаний, що Іванко не потрібен матері, адже вона за ним не доглядає та не виховує. Син харчується на смітниках і жебракує під церквою. Зі слів Віктора, колишня дружина віддала малого до дитячого притулку, щоб здихатись від нього. Натомість мати хлопчика Тетяна Кужіль стверджує, що таким чином вона убезпечує малого від поганого впливу батька.

Як при живих та здорових батьках, 9-річний Іван опинився в інтернаті? Чому насправді мати запроторила туди свою дитину? В непростій ситуації колишньому подружжю допомагали розібрались експерти телеканалу СТБ.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх»

«Моя колишня дружина лінива, як пес. Вона віддала малого до інтернату, а сама сидить і дивиться телевізор. Умови проживання у них жахливі, не придатні для дитини: побиті вікна, антисанітарія, їсти немає що. Я брав немирівську соцслужбу й хотів, щоб вони зробили обстеження тих умов, то Тетяна свариться, матюкається, на поріг їх не пускає», – починає свою розповідь у студії телеканалу Віктор Кужіль.

Як виявилось, до переїзду в Немирів, Тетяна Кужіль разом з сином та донькою від першого шлюбу проживали у Вінниці. Іван навіть почав був ходити до 26-ї школи. В двокімнатній квартирі Тетяна проживала разом з сином, донькою, матір’ю та рідним братом.

Вінницька соціальна служба, перевіряючи умови проживання школяра 26-ї школи, написала а акті:

«Хлопчик разом з матір’ю та сестрою проживає в одній кімнаті, має окреме ліжко, але без постільної білизни. У кімнаті не прибрано, стоїть стійкий запах сечі. Холодильник та пральна машина не працюють. Мати не справляється з виконанням батьківських обов’язків, вихованням дітей, дотриманням санітарно-гігієнічних норм», – йдеться в документі.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 2

«Щоб передати синові продуктову передачу, мені доводилось викликати поліцію, бо Тетяна не допускала мене в квартиру. Я суджуся з нею з 2017-го року і вигравав суди – присудили: місце проживання дитини з батьком. Вона подала апеляцію й касаційний суд зазначив, що ми в рівних правах. Тому мені доводиться їздити на Вінниччину майже 300 кілометрів з Чернівців, щоб навідатись до сина. Але мені болить, що він не живе вдома», – каже Віктор Кужіль.

Розійшлось подружжя після 1,5 року спільного проживання. Тетяна повернулась до Вінниці, коли Іванку було лише 9 місяців. Чоловік стверджує, що жінка погано доглядала за дитиною, йому доводилось самому купати немовля і годувати його, крім того, готувати їжу для дружини та її доньки. Однак забрати сина тоді боявся, бо йому погрожував рідний брат Тетяни.

«Він алкозалежний. Казав, що мені обов’язково прилетить сокира, якщо я заберу малого. Лише коли він вдруге сів до в’язниці, я зміг хоча б навідуватись до малого. Ми тоді трохи примирились з Тетяною. Їздив десь раз на два місяці, частіше не міг, бо ж далеко. Але коли приїжджав, то не раз бачив, як дитина порпалась у смітнику, шукала поїсти. А ще він ходив під церкву жебракувати, всі зібрані гроші вона відбирала. Я тому й аліменти сплачував лише частково, бо всі гроші пропивали її брат і покійна мати», – додає Віктор.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 3

Підтверджують слова Віктора сусіди Тетяни, до яких часто забігав голодний хлопчик. Дитині давали хліб і городину. Однак сама Тетяна Кужіль не погоджується з тим, що вона погана мати. У студії вона стверджує, що вправно виконує батьківські обов’язки та слідкує за сином. А віддала його до Немирівського навчально-реабілітаційного центру, бо хлопчик має гіперактивність, з якою вона не справляється.

Та, як виявилось, в інтернаті виховувалась і старша донька Тетяни.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 4

«Я хочу спокійно виховувати дитину, і щоб батько залишив нас в спокої. Він мене бив колись, а ще душив мою доньку, а також був випадок, що він бив лозою Іванка. Я вважаю, що Віктор погано впливає на мого сина. Він зараз знаходиться в реабілітаційному центрі, коли приходжу я, він тішиться, біжить на зустріч, а коли батько, то ховається під стіл. Чому?», – задається питанням Тетяна Кужіль.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 5

«Я не бив його, з лозою був випадок на вербну неділю. Традиція є така, легенько вдарити, щоб не був лінивим. Ми завжди так робимо», – каже батько Іванка.

Як виявили психологи телепроекту, що деякий час провели з хлопчиком, мати з сестрою постійно вкладають в голову Іванку, що його батько поганий. Тому дитина має таку реакцію на нього. Натомість, слова, що Віктор начебто бив сина, психолог спростовує.

«Коли дитина отримує фізичну травму, він чітко може визначити, де боліло. Коли ж я детально намагалась в цьому розібратись, хлопчик просто вказав пальцем куди-небудь, в області живота. Тому я роблю висновок, що батько дійсно найімовірніше примінив до нього традицію зі священною вербою. В нього немає реакції побитої дитини: він не підносить руку, намагаючись захистити себе, при різких моїх рухах, не ховається. Він розказував про те «побиття» ніби їв бутерброди. Психологічної травми через це в дитини немає», – каже психолог програми.

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 6

Після таких коментарів психолога мати хлопчика пообіцяла, що дозволить батьку бачитись з сином і не намовлятиме на нього Іванку.

Повний випуск програми можна переглянути ТУТ.

За матеріалами «Один за всіх»

«Розборки» за сина привели колишнє подружжя з Вінниччини на телепрограму «Один за всіх» - фото 7

Вінниця.info