5 черв. 2021 11:25

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

57

0

«Роздутий» штат Вінницької облради обговорювали в стінах парламенту

«Роздутий» штат Вінницької облради обговорювали в стінах парламенту

На засіданні Комітету Верховної ради з питань організації державної влади Інститут стратегічних досліджень представив аналітику щодо оптимізації складу районних та обласних рад


«Роздутий» штат Вінницької облради обговорювали в стінах парламенту

2 червня на засіданні Комітету Верховної ради з питань організації державної влади Інститут стратегічних досліджень представив аналітику щодо оптимізації складу районних та обласних рад. Під час доповіді представниця Інституту стратегічних досліджень зазначила, що за оцінками експертів перевищення витрат місцевих бюджетів для 8 обласних рад з 22-х оцінюється на рівні 10 млн гривень.

«Ці кошти могли б бути направлені на більш нагальні потреби громад», - зазначила представник Інституту.

Підняли питання штатної чисельності Вінницької обласної ради та відповідності до Закону України Про місцеве самоврядування.

«Позиція абсолютно правильна, що в районній раді один заступник, в обласній раді – два заступники. Ви досліджували дві області, але потрібно провести комунікацію щоб дослідити більшу кількість. Ми маємо таку досвідчену по децентралізації таку область, як Вінницька, в якій при цьому в обласній раді в нас 4 заступники, чомусь, а не 2, як тлумачить Закон», - сказав нардеп Віталій Безгін.

Народний депутат Дмитро Микиша наголосив, що в Законі Про місцеве самоврядування чітко вказано, що в обласній раді має бути перший заступник і заступник та звернув увагу на штатну чисельність Вінницької облради.

«56 Стаття 2 абзац, 1 частина говорить, що обласна рада обирає першого заступника та заступника голови ради. Скажіть будь ласка, які ще можуть бути заступники і які ще можуть бути норми? Кому не зрозуміло, що тут два заступники? Яка рада не може це зрозуміти? Кому ще треба пояснювати, що два заступника, не може бути більше.

Далі пункт 3 частина 6 статті 55 – голова ради районної, обласної, районної в місті ради представляє раді кандидатур для обрання на посади відповідно заступника голови районної, районної в місті ради, чи першого заступника, заступника голови обласної ради. Що ще треба щоб зрозуміти що заступники два в обласній раді і один в районній?

Кому не доходить ця інформація? Я вам скажу. Харківська обласна рада – один перший заступник і три заступники. Там поганий юридичний відділ, не вміють читати закон про місцеве самоврядування? А що відбувається зі штатами? По Вінницькій обласній раді – збільшено з 56 одиниць до 95, з яких 86 одиниць, 90% - це керівники підрозділів та їх заступники. І виключно 9 одиниць штату – прості співробітники. Це при тому, що обласні ради бюджети за останні два роки мають в два рази менші, ніж раніше. Можливо ви (Інститут – ред.) порадите як оптимізувати штат?», - сказав Дмитро Микиша.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title