8 квіт. 2020 13:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

95

0

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини

Цього року планують звершити ремонт міжнародної траси в межах регіону (залишилося 25 кілометрів), а також – оновити проїжджу частину на двох мостах.


Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини

На Вінниччині триває ремонт автомобільної дороги М-12 «Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка». Цього року планують звершити ремонт міжнародної траси в межах регіону (залишилося 25 кілометрів), а також – оновити проїжджу частину на двох мостах.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облдержадміністрації.

8 квітня голова ОДА Владислав Скальський проінспектував виконання робіт.

На усій ділянці траси заплановано розширення дороги з 8,5 до 12,5 м, що дозволить, за умови узгодження з проектантами, облаштувати три смуги руху.

«Практика влаштування на дорогахобласті, там де це можливо, трьох смуг руху - це дуже актуально, враховуючи потік вантажних автомобілів на цій ділянці міжнародної траси. Легкові машини повинні мати змогу випереджувати вантажівки», - прокоментував Владислав Скальський.

Керівник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області Ігор Алексєєв зазначив, що роботи на даній ділянці розпочалися 2 березня цього року,термін виконання всього запланованого комплексу поточно -капітальних робіт дорожнього покриття - початок липня 2020 року, а 2 мости (у м.Гайсині та шляхопровід на великій об’їзній)остаточно будуть завершені у вересні поточного року.

Введення в області карантинних заходів не зупинилиремонтудороги : «Підрядники навіть більший об’єм робіт виконали за коротший термін, оскільки автомобільне навантаження на трасу під час карантину є значно меншим. Звичайно, є певні нюанси по фінансуванню: а саме – необхідність переносити його із більш пізніх періодів на ці місяці. Проте маємо розуміти, що М-12 є стратегічною артерією нашої країниічастиноюміжнародного коридору GoHighway, який поєднує чорноморські порти з балтійськими. Територією області проходить 185 км цієї траси, і в цьому році ми плануємо завершити ремонт останніх 25 км»,- підкреслив Владислав Скальский.

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини

Наразі наділянці траси М-12 (км 395+000 – 399+397, великої об’їзної) виконується капітальний ремонт підрядною організацією «Автострада».

Паралельно ведуться капітальні ремонтні роботи і над двома штучними спорудами: «Це шляхопровід навеликій об’їзній і міст через р.Сіб у м. Гайсині. З фінансуванням проблем немає, оскількиДержавний дорожній фонд використовується виключно для фінансування цієї програми і визначений як стратегічний. Відповідно до позиції Президента України: «ми повинні зшити Україну якісними дорогами». Це забезпечить підґрунтя для розвитку економіки в майбутньому»,- наголосив Владислав Скальський.

Міжнародна траса М-12 є частиною проекту GoHighway, мета якого -поєднати польські порти із українськими в Одесі, Херсоні та Миколаєві.Ця траса входить до переліку пріоритетних доріг загального користування державного значення, на яких продовжать ремонтні роботи у 2020 році.

Протяжність дороги в межах Вінницької області складає 185 км, вона поєднує 5 районів області зі сходу на захід : від кордону з Хмельницькою областю до кордону із Черкаською областю. Середньодобова інтенсивність руху складає від 10 000 до 13 000 авто на добу.

Впродовж 2017- 2019 ррбуло відремонтовано понад 160 км автошляху, а в 2020 році заплановано відремонтувати ще 25 км, що звершать реконструкцію міжнародної траси в межах області.

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини - фото 2

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини - фото 3

Розширення дороги і ремонт двох мостів – розповіли, які роботи залишилось виконати на трасі М-12 в межах Вінниччини - фото 4

Нагадаємо, що у Шаргородському районі ремонтують міст через річку Мурафу.

Вінниця.info, фото – із сайту ОДА