21 груд. 2016 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

78

0

«Розумне тепло»: у Вінниці створили пристрій, який дозволить керувати котлом через Інтернет

«Розумне тепло»: у Вінниці створили пристрій, який дозволить керувати котлом через Інтернет

 Вінницька компанія розробила пристрій, що дозволить керувати газовими й електрокотлами


«Розумне тепло»: у Вінниці створили пристрій, який дозволить керувати котлом через Інтернет

 Вінницька компанія розробила пристрій, що дозволить керувати газовими й електрокотлами. Як результат – менші витрати тепла і помірніші ціни в «платіжках». Девайс отримав назву «Smart warmth» («розумне тепло»). Розробники називають його унікальним.

Про це розповів генеральний директор ТОВ «Промавтоматика Вінниця» Михайло Ганчук.

«Ідея створення не була новою. Ми ознайомилися з аналогами, проаналізували і створили свій, якісний та удосконалений пристрій. Все почалося, коли стрімко зросли тарифи на тепло. Це змусило нас думати, як зекономити.

На створення працювали близько півроку, сьогодні завершуються випробовування пристрою», - сказав керівник компанії.

В чому суть?

«Smart warmth» під’єднується до котла через спеціальне «гніздо». Господарі оселі можуть самостійно регулювати температурний режим в приміщенні.

«Зранку, коли всі збираються йти на роботу, на пристрої виставляємо час, коли ми повернемося.

Виходимо з дому - і тепло відключається, в приміщенні починає знижуватися температура, втрати зменшуються. Пристрій, відслідковуючи динаміку спаду температури, і маючи час повернення, знає, коли потрібно ввімкнути котла для того, щоб, коли ви прийшли, в оселі було комфортно. Цей режим називаються «Енергозбереження без відсутності людини».

Ще один режим – «Кольорові сни». Багатьма медиками доведено, що люди краще висипаються і відпочивають тоді, коли температура під час сну нижча на 2-3 градуси від температури, коли людина знаходиться в активній фазі. Отож, вмикаєте «Кольорові сни» і до моменту, коли ви прокинетеся, в кімнаті буде стільки ж градусів, коли ви засинали. Ніби різниця невелика, але економічний ефект з цього є», - запевняє Михайло Ганчук.

Незабаром компанія планує запустити серійне виробництво пристрою. «Smart warmth» матиме чотири модифікації, кожна з яких різнитиметься опціями. Девайс зможе також працювати як метеостанція (показувати зовнішню температуру, тиск, вологість, вміст вуглекислого газу), матиме сигналізатор витоку газу та інтерфейс для керування через Інтернет.

«Будучи в Буковелі, ви можете зайти через Інтернет на «свій котел» і вказати, коли прибуваєте додому. До того часу він підведе температуру до потрібної», - говорить генеральний директор.

За словами фахівців «розумне тепло» допоможе зекономити на опаленні від 8% до 25% витрат (залежно від термоізоляції будинку). У перерахунку для двокімнатної квартири це, приблизно, 200 гривень в місць. 

«Розумне тепло»: у Вінниці створили пристрій, який дозволить керувати котлом через Інтернет

Вінниця.info