24 верес. 2015 16:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

102

0

«Русалка Дністрова»: Вінниччина прийме письменників зі всієї України

«Русалка Дністрова»: Вінниччина прийме письменників зі всієї України

 На Вінниччині пройде Міжнародне літературно-мистецьке свято «Русалка Дністрова»


«Русалка Дністрова»: Вінниччина прийме письменників зі всієї України

 З 5 по 8 жовтня на Вінниччині пройде Міжнародне літературно-мистецьке свято «Русалка Дністрова». Четвертий рік поспіль фестиваль згуртує на берегах Дністра письменників Львова, Івано-Франківська, Тернополя, Хмельницького, Одеси, Вінниччини та Києва.

Про це сьогодні під час засідання оргкомітету зазначив заступник голови - директор Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Ігор Івасюк. Інформує департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Враховуючи складну цьогорічну обстановку в державі, пов’язану, зокрема, з подіями на сході країни, вирішено цьогорічне свято «Русалки Дністрової» все таки провести, але значно скромніше і менш витратно. Надійшла дуже доречна пропозиція присвятити свято 130-річчю нашого видатного земляка, поета «розстріляного Українського Відродження», перекладача, етнографа, архівіста Володимира Свідзинського. Відтак головні події цього заходу у 2015 році будуть відбуватися в Тиврівському районі, звідкіля Свідзинський родом» - наголосив Ігор Івасюк.

«Русалка Дністрова»: Вінниччина прийме письменників зі всієї України

Доповідаючи про хід підготовки ІV Міжнародного літературно-мистецького свята «Русалка Дністрова», голова обласної організації Національної Спілки письменників України Михайло Каменюк, повідомив, що загалом цьогорічний фестиваль проводитиметься окрім Тиврівського, ще й на території Чернівецького, Тульчинського, Ямпільського районів.

За його словами, в рамках святкових заходів, передбачено проведення в обласній бібліотеці імені Тімірязєва і Тиврівському районному будинку культури книжкових виставок «До 130-річчя Володимира Свідзинського» та «Бібліотека «Русалки Дністрової».

«Русалка Дністрова»: Вінниччина прийме письменників зі всієї України - фото 2

Протягом 5 і 8 жовтня в рамках свята Вінниччиною проходитиме дослідницька експедиція «Подільськими слідами Володимира Свідзинського».

Також під час свята, дізнаються більше про Володимира Свідзинського, студенти Донецкого національного університету. Адже тут передбачена лекція керівника експедиції, вченого літературознавця, члена Міжнародного ПЕН-клубу Елеонори Соловей - про життя і творчість нашого земляка.

А фінальним акордом фестивалю свята має бути ювілейний вечір за участю провідних колективів області на території Тиврівського району.

ВИННИЦА.info