27 квіт. 2020 17:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

121

0

Рятувальна операція: на Вінниччині волонтери врятували лисенят, яких хотіли забрати мисливці для «притраву» собак. Відео

Рятувальна операція: на Вінниччині волонтери врятували лисенят, яких хотіли забрати мисливці для «притраву» собак. Відео

На Вінниччині волонтери врятували лисенят, яких хотіли забрати мисливці для «притраву» собак


Рятувальна операція: на Вінниччині волонтери врятували лисенят, яких хотіли забрати мисливці для «притраву» собак. Відео

В Гайсинському районі у закинутому будинку волонтери знайшли трьох маленьких лисенят. Тварин спочатку хотіли забрати для притравочної мисливської станції. Волонтерам пропонували за це гроші. Однак ті знайшли зоозахисників з Івано-Франківщини, які забрали тваринок до природного парку. Деякий час лисенята будуть у карантинній клітці, їх огляне ветеринар. А коли малеча підросте, їх випустять в парк до хижаків.

Про це йдеться в сюжеті UA:Вінниця.

Історія порятунку трьох лисенят розпочалася з допису в групі «Перетримка Гайсин». Там йшлося про те, що в селі Ярмолинці в закинутій хаті знаходяться троє лисенят, четверте збила машина. Вони приблизно тритижневі. Мама до них не повернулася. Волонтери мали три дні, або ж малечу мисливці забрали б на «притравки» собак.

«Я лисенятами ніколи не займалася. Це перше моє прилаштування диких тварин. Хтось пропонував кошти за них. Навіть була максимальна сума – 6 тисяч гривень за трьох лисенят. Так само зверталися волонтери, але більше за порадами, куди б лисенят прилаштувати», – зазначила Ольга Федорук, авторка допису про лисенят.

Спершу лисенят мали відвезти до Львова, почали вже збирати гроші на пальне. Однак знайшлися зоозахисники з Івано-Франківська. Іванна Бардас приїхала разом із волонтерами з Дому Сірка. Забирали лисенят з дому чоловіка, який їх знайшов.

«Дикі тварини у нашій країні не захищені законом. Мова йшла про те, щоб перевезти лисенят в заклад, який найкраще забезпечить їм природнє існування», – каже Іванна.

Лисенят відвезли до Галицького національного природного парку. Дорогою робили зупинки, аби тварини подихали повітрям.

«Я б дуже хотіла їх залишити собі, але розумію, що для мене це буде тільки іграшка. І люди, які хочуть брати диких тварин до себе додому, вони не розуміють того, що лисенята мають специфічний запах, їм потрібен простір», – додає Іванна Бардас.

У парку тваринок забрав заступник директора Володимир Бучко. Чоловік каже, що в лисенят такого віку в природному середовищі багато ворогів, тому серед них висока смертність.

«Завжди є великий ризик випускати в дику природу лисенят, вирощених в любові. Тому що в них є до людини сформоване позитивне ставлення», – каже Володимир.

Лисенят помістили в карантинну клітку, їх має оглянути ветеринар. Після цього їх оброблять від паразитів та переселять до вольєру. Коли лисенята підростуть, їх відпустять у парк хижаків.


Вінниця.info

title