20 верес. 2016 11:49

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

51

0

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди

 Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам впроваджувати добровільні пожежні громади


Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди

 20 вересня у Вінниці голова облдержадміністрації Валерій Коровій та начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук зустрілися з делегацією представників пожежно-рятувальної сфери Сьвєнтокшиського воєводства Республіки Польща, щоб оговорити питання співпраці. 

Начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області Руслан Шевчук, зауважив що під час візиту делегації на Вінниччині планується обмін досвідом щодо ліквідації надзвичайних ситуацій різної складності. А також дізнатися, як функціонують в Польщі місцеві добровільні пожежні команди.

 «В нашій області має бути створено близько 107 добровільних пожежних громад. На сьогоднішній день створено тільки дві громади. Завчасно ми маємо передбачити, що у всіх громадах має бути добровільна пожежна частина. Вона має бути обов’язково. Цю задачу нам поставив Президент разом з Донецькою, Луганською, Дніпропетровською і Тернопільською областю. В Польщі це вже давно розвивається і це дуже здорово. А у нас поставлене тільки завдання, тому нам дуже цікаво знати який має бути крок. І в подальшому рухатися в цьому питанні. Адже це йдеться і про автомобілі і про заробітну плату і таке інше. На сьогоднішній день ми знаємо що заробітна плата буде відсутня, але буде соцпакет.

В Польщі деякі функції відсутні, а у нас вони присутні, це наприклад піротехнічні підрозділи, які займаються розмінуванням, в них це питання здійснюють військові.

Нам цікаво чи у них є пожежна техніка, чи у них є альпіністи, водолази, кінологи, піротехніки, важка інженерна техніка. Цікаво як у них…», - каже Р. Мороз.

Сьвєнтокшисько воєводський комендант Державної пожежної служби в м. Кельце Адам Чайка зауважив, що має бажання співпрацювати з Вінниччиною.

«Ми хочемо з Вінницькою областю налаштувати співпрацю. Метою нашого візиту дізнатися, як функціонує служба надзвичайних ситуацій на рівні області. Хочемо зустрітися з рятувальниками з різних частин, хочемо оглянути обладнання, яке є у вашому розпорядженні.»,- каже Адам Чайка.

Делегація представників пожежно-рятувальної сфери пробуде на Вінниччині 5 днів. Їм покажуть рятувальні частини Вінниці, Немирова та Гайсина.

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди 

 Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 2

 Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 3

 Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 4

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 5 

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 6 

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 7

Рятувальники Польщі допомагатимуть вінничанам створювати місцеві пожежні команди - фото 8

Вінниця.info