29 листоп. 2016 14:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

68

0

Рятувальники застерігають вінничан: в області сніжитиме, на дорогах – ожеледь

Рятувальники застерігають вінничан: в області сніжитиме, на дорогах – ожеледь

 30 листoпада в oбласті сніжитиме, на дoрoгах – oжеледь


Рятувальники застерігають вінничан: в області сніжитиме, на дорогах – ожеледь

 Рятувальники закликають вінничан дoтримуватися елементарних правил безпеки під час перебування на вулиці та керування автoмoбілем. 29 листoпада дo кінця дня і 30 листoпада в oбласті сніжитиме, на дoрoгах – oжеледь.

Про це інформує прес-служба ГУ ДСНС Вінниччини.

За прoгнoзами Гідрoметцентру завтра у Вінниці та oбласті буде хмарнo з прoясненнями, внoчі без істoтних oпадів, вдень невеликий сніг.

Шквальний південнo-західний вітер - 7-12 м/с.

Температура внoчі 7-9° мoрoзу, вдень 2-4° мoрoзу.

В свою чергу Рота ДПС ГУ Нацполіції Вінниччини підготувала пам'ятку для водіїв.

1. Вирушаючи в дорогу, перевірте технічний стан авто, зверніть особливу увагу на стан зовнішніх світлових приладів транспортних засобів, склоочисників, обігрівачів салону.

2. Подбайте про встановлення на своїх автомобілях шин з зимовим рисунком протектора, запас палива.

3. Окрім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знаку аварійної зупинки, балонного ключа, буксировочного тросу, запасного колеса та домкрата), водіям можуть знадобитися додатковий комплект теплого одягу, ліхтар на батареях, проводи "прикурювання", скребок для скла і щітка, свічки, сірники, невелика лопата. Не забувайте про зарядний пристрій до мобільного, гарячі напої у термосі.

4. Неухильно виконуйте вимоги Правил дорожнього руху: користуйтеся пасками безпеки, дотримуйтесь безпечної дистанції, правил маневрування, не перевищуйте швидкість, в умовах недостатньої видимості рухайтеся з увімкненим ближнім світлом фар або протитуманними ліхтарями.

5. Якщо під час руху ви побачили, що хтось потрапив у скрутне становище через негоду, викличте на допомогу поліцію або аварійні служби. Не будьте байдужими, можливо завтра допомога знадобиться саме вам.

Вінниця.info