24 листоп. 2015 17:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

127

0

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу

 Вінниця: визначено переможців Всеукраїнського конкурсу «Кращий начальник караулу»


Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу

 24 листопада у Вінницькому вищому професійному училищі цивільного захисту ДСНС України завершився фінальний етап Всеукраїнського конкурсу «Кращий начальник караулу».

Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС України у Вінницькій області.

Змагання тривали два дні. Серед завдань, які необхідно було виконати начальникам караулів, були як теоретичні питання, так і практичні дії. Зокрема, в перший день учасники розв’язували тестові завдання на знання нормативних документів, а також  на швидкість одягали захисний одяг і спорядження та виконували вправи з рятувальною мотузкою.

Крім цього, аби заробити залікові бали, конкурсанти підіймалися по штурмовій драбині на четвертий поверх навчальної башти на спортивному комплексі Головного управління ДСНС України у Вінницькій області, а з допомогою висувної драбини здійснювали підйому на  3-й поверх вежі.

Метою конкурсу, у якому змагалися 65 кращих начальників караулів з усіх куточків України, є удосконалення професійної майстерності та підвищення ролі й авторитету начальників караулів державних пожежно-рятувальних підрозділів. За словами голови журі заступника начальника управління – начальника відділу організації пожежно-рятувальних робіт управління організації пожежно-рятувальних робіт, служби та підготовки підрозділів Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту Департаменту реагування нанадзвичайні ситуації полковник служби цивільного захисту Сергія Савинського, визначити переможця було непросто, оскільки всі конкурсанти мають досить високий рівень фізичної підготовки та знань.

Переможцем конкурсу на звання кращого начальника караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони населених пунктів став Мирослав Петраш з Івано-Франківщини. Другим був Сергій Зданевич з Волині, а третім став Олександр Панасюк з Хмельниччини.

У номінації «Кращий начальник караулу державної пожежно-рятувальної частини з охорони об’єктів» переміг Сергій Шашок з Рівненщини, срібним призером став Андрій Ковалишин з УДСНС у Івано-Франківській області, а бронзовим – Володимир Ткач з Одещини.

У номінації «Кращий молодий начальник караулу» не було рівних Миколі Стольцю з УДСНС у Закарпатській області, друге місце посів Сергій Павлун з Сумської області, а третє – Мирослав Люшко з Волині.

Найкращі з учасників отримали від організаторів почесні грамоти, а Сергій Павлун, випускник Вінницького вищого професійного училища цивільного захисту, ще й окремий подарунок від начальника навчального закладу Миколи Говорущака – пожежну каску та особисті парадні погони полковника служби цивільного захисту. Нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу відбудеться найближчим часом у столиці нашої держави, в ДСНС України.

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу 

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу - фото 2 

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу - фото 3 

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу - фото 4 

Рятувальники зі всієї України змагалися у Вінниці за звання найкращого начальника караулу - фото 5

ВИННИЦА.info