30 берез. 2020 11:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Здоров‎’‎я
0

104

0

Сьогодні у Вінниці проведуть 200 досліджень на виявлення коронавірусу

Сьогодні у Вінниці проведуть 200 досліджень на виявлення коронавірусу

Станом на ранок 30 березня у Вінницькій області зафіксовано 79 підозр на коронавірус. У 23-х – підтвердили COVID-19.


Сьогодні у Вінниці проведуть 200 досліджень на виявлення коронавірусу

Станом на ранок 30 березня у Вінницькій області зафіксовано 79 підозр на коронавірус. У 23-х – підтвердили COVID-19. Сьогодні Лабораторний центр проведе близько 200 досліджень, тому до кінця дня статистика захворюваності зміниться. Біологічні матеріали для аналізів відібрали у медичних працівників та контактних осіб інфікованих людей.

Про це повідомив під час брифінгу голова Вінницької ОДА Владислав Скальський.

«Що стосується стану пацієнтів хворих на коронавірус, всі стабільні, за виключенням 2-річної дитини (хлопчик у важкому стані – ред.). Також сьогодні у Вінницький обласний лабораторний центр поступило одне екстрене повідомлення на підозру COVID-19 у 15-річної дівчини з Гайсинського району. Була госпіталізована у Гайсинську ЦРЛ. За межі області не виїжджала. Швидкий тест на грип та коронавірус негативні. Зараз її матеріали будуть досліджуватися шляхом ПРЛ-тесту», - сказав посадовець.

Онкодиспансер у Вінниці закритий на карантин. Там підтвердили COVID-19 в трьох медичних працівників і одного пацієнта, що контактували з хворим лікарем.

«В медичному закладі лікар, не зважаючи на прояви захворювання ГРВІ, яка в подальшому була підтверджена лабораторно як коронавірусна інфекція, продовжував виходити на роботу. В ході епідеміологічного розслідування і лабораторного дослідження 34 працівників, було виявлено трьох інфікованих медичних працівників та одного пацієнта», додав Владислав Скальський.

Раніше ми писали, що по Вінниці більшість лабораторно-підтверджених випадків це контактні особи працівників медзакладів – медсестри з пологового та лікаря з онкоцентру.

Нагадаємо, що у Вінницькій області визначили 10 лікарень для госпіталізації пацієнтів з COVID-19.

Вінниця.info