17 верес. 2021 11:31

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

357

0

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг

Учасники опитування оцінювали якість послуг у їхньому місті


Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг

Міжнародний  республіканський інститут (МРІ) в Україні спільно з Соціологічною групою «Рейтинг» провів сьоме всеукраїнське муніципальне опитування у 24 містах країни, щоб оцінити задоволеність жителів міст якістю послуг. Рейтинг очолила Вінниця. Уже сьомий рік поспіль Вінницю визнають найкомфортнішим містом в Україні.

Учасники опитування оцінювали якість послуг у їхньому місті – збір сміття, паркування, тротуари, громадський транспорт, інфраструктуру, дороги, парки та сквери, заклади культури, двори і прибудинкові території, екологію, навколишнє середовище та діяльність поліції.

На сайті міської ради повідомляють, що 17 вересня у Києві триває конференція з демократичного врядування, під час якої Вінницю вже всьоме оголосили найкомфортнішим містом України за результатами щорічного муніципального опитування. У роботі конференції бере участь Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

«Вітаю усіх вінничан – відчуваю гордість за рідну Вінницю. Пишаємось тим, що Вінниця залишається незмінним лідером з 2015 року. І це завдяки зусиллям всієї громади. За кожною перемогою – стоять вінничани і їхня кропітка щоденна робота. Ми – сильна команда! А ще – вінничани вважають, що Вінниця – найкрасивіше і найсучасніше місто в країні. І я з цим погоджуюсь! Ми любимо і цінуємо нашу Вінницю, незважаючи на рейтинги. Дякую за віру в місто і внесок кожного!» - написав Сергій Моргунов на своїй сторінці у Фейсбук.

Очільник Вінниці виступав під час панельної дискусії «Міста як акселератори розвитку: схожі проблеми – різні рішення».

«Мені дуже приємно, що за результатами сьомого всеукраїнського муніципального опитування ми знову лідери. Але хочу сказати, що успіх міст в першу чергу залежить і буде залежати від завершення реформи децентралізації. Не буде децентралізації – не буде успіху. На сьогоднішній день, на жаль, є певні тенденції, за якими ми розуміємо, що децентралізація не завершена, у тому числі і у конституційних змінах, щоб поставити останню крапку про дворівневе місцеве самоврядування. І це не є політичне питання, це питання розвитку громад», – каже Сергій Моргунов.

Всі показники оцінювалися за п’ятибальною шкалою: 1 – «жахливо», а 5 – «відмінно». Серед 24 міст України, найбільше послугами задоволені жителі Вінниці, наступні в рейтингу Луцьк, Івано-Франківськ та Хмельницький, а найнижче оцінили якість послуг жителі Херсона.

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг

Рейтинг за якістю життя та іншими параметрами

У Вінниці задоволені якістю тротуарів на 3,7 балів. У порівнянні з 2020 роком рівень задоволеності знизився. Загалом 18% опитуваних зазначили, що тротуари у Вінниці «відмінні», 46% зазначили, що рівень якості тротуарів на «добре». Лише 1% респондентів вказали на «жахливий» стан тротуарів.

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 2

Збором сміття вінничани задоволені на 3,9 балів. У порівнянні з 2020 роком – рівень задоволеності збільшився. Загалом 24% опитуваних вінничан повністю задоволені збором сміття, 52% ставляться «добре». І 1% вказали на те, що збір сміття «жахливий».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 3

Медичними закладами вінничани задоволені на 3,1 бали. У порівнянні з минулим роком рівень задоволеності зріс. Лише 7% опитуваних оцінили якість медичних закладів на «відмінно», 28% – «добре» і 12% оцінили на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 4

Транспортну інфраструктуру у Вінниці оцінюють на 4 бали. Рівень задоволеності з попереднім роком однаковий. Загалом 30% респондентів оцінили транспортну інфраструктуру в місті на «відмінно», 44% на «добре» і 3% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 5

Вуличним освітленням задоволені на 4,2 бали. Загалом 30% опитуваних оцінюють освітлення у місті на «відмінно», 54% на «добре» і лише 1% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 6

Дорогами у Вінниці задоволені на 3,7 балів. 15% опитуваних вінничан оцінюють якість доріг у місті на «відмінно», 48% на «добре» і 4% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 7

Розвитком промисловості у Вінниці задоволені на 2,9 бали. Рівень задоволеності протягом останніх трьох років – більш-менш однаковий. Лише 5% опитуваних оцінили розвиток промисловості у місті на «відмінно», 22% на «добре» і 9% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 8

Рівень якості спортивних закладів оцінюють у 3,7 балів. З попереднім роком рівень задоволеності зріс. На «відмінно» якість спортивних закладів міста оцінили 18% вінничан. 40% на «добре» і 2% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 9

Університети, технікуми та коледжі отримали оцінку 3,8 балів. Школи – 3,7 балів, а дитячі садочки – 3,8 балів.

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 10

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 11

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 12

Заклади культури у Вінниці отримали 3,7 балів. 11% опитуваних вінничан оцінили якість закладів культури на «відмінно», 39% на добре і 2% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 13

Базари та заклади торгівлі отримали 3,8 бали. На «відмінно» їхню якість оцінили 19% опитуваних вінничан. 51% на «добре» і 2% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 14

Публічні парки та сквери отримали 4,3 бали. У порівнянні з минулим роком рівень задоволеності зріс. Загалом 35% вінничан оцінили якість парків та скверів на «відмінно», 50% на «добре» і лише 1% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 15

Двори та прибудинкові території оцінюють в 3,5 бали. Загалом 9% вінничан оцінили на «відмінно», 45% опитуваних на «добре» і лише 1% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 16

Діяльність поліції у Вінниці оцінюють на 3,1 бали. Лише 6% опитуваних вінничан оцінили діяльність правоохоронців на «відмінно», 24% на «добре» і 8% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 17

Екологією та навколишнім середовищем у Вінниці задоволені на 3,5 балів. Серед опитуваних 9% оцінюють екологію у місті на «відмінно», 45% на «добре» і 2% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 18

Рівень паркування у Вінниці оцінили на 2,8 бали. Лише 3% опитуваних вінничан задоволені на «відмінно» рівнем паркування у місті. 16% на «добре» і 17% на «жахливо».

Сьомий рік поспіль Вінницю визнали найкомфортнішим містом в Україні. Інфоргафіка опитування якості послуг - фото 19

Методологія

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту було проведено Соціологічною групою «Рейтинг» у період з 12 травня по 3 червня 2021 року в 24 містах України (у Києві та всіх обласних центрах, включаючи Маріуполь у Донецькій області та Сєвєродонецьк у Луганській області). Опитування проводились шляхом особистих інтерв'ю у будинках 19 196 постійних жителів України віком від 18 років і старше. Дані були зважені, щоб відобразити загальне населення цих міст за віком та статтю. Статистична похибка не перевищує 3,5%, а коефіцієнт досяжності у середньому становить 65%.

Опитування було проведено за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info