16 листоп. 2015 10:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Політика
0

74

0

Саакашвілі привітав Моргунова з перемогою на виборах мера Вінниці. Сесію міськради можуть зібрати цього тижня

Саакашвілі привітав Моргунова з перемогою на виборах мера Вінниці. Сесію міськради можуть зібрати цього тижня

 В четвер теоретично може відбутись сесія Вінницької міської ради 7-го скликання 


 Екс-президент Грузії, нині голова Одеської облдержадміністрації Михаїл Саакашвілі привітав із перемогою у другому турі виборів місцевих виборів в. о. Вінницького міського голови Сергія Моргунова.

«Радий за моїх друзів Віталія Кличко та Андрія Садового, я задоволений, що Сергій Сухомлин та Сергій Моргунов, яких я теж особисто підтримував, виграли у Житомирі та Вінниці, приємний сюрприз - сильний показник Самопомочі у Кривому Розі та Миколаєві, де в числі інших багато моїх друзів їх підтримували і так, я вважаю, що обрання Філатова краще, ніж якби переміг Вілкул. У цілому, українське суспільство здорове та впевнений, прагне подолання стагнації та швидкого руху уперед», - розмістив вітання М. Саакашвілі на своїй сторінці у Facebook.

Як відомо, за результатами екзит-полу перемогу на виборах отримав Сергій Моргунов, який набрав 66% голосів виборців. У його суперниці Людмили Щербаківської 31% голосів.

Але офіційних результатів виборів вінничанам варто чекати у середу-четвер. І проблема не в підрахунку голосів, а в здачі документації до ТВК, адже у Вінниці 158 виборчих дільниць.

«Проблема не порахувати, проблема – здати документацію. ТВК для того, щоб прийняти документи від однієї дільничної комісії, мінімум, потрібно 15 хвилин. Отож, якщо комісія більше ні на що не відволікається, то за годину може приймати 4 ДВК.

Я гадаю, що за два дні – за понеділок і вівторок, теоретично, можна прийняти, порахувати і в середу можуть бути попередні результати, а в четвер можуть оголосити переможця», - зазначив голова КВУ у Вінницькій області Владислав Телень.

Тож, теоретично перша сесія Вінницької міської ради, яку скликає територіальна виборча комісія, може відбутись вже у четвер – 19 листопада.

Нагадаємо, 12 листопада голова Одеської ОДА з робочим візитом відвідав Вінницю, де ознайомився з роботою діагностичного центру, оглянув котельню з енергозберігаючими технологіями та прокатався на трамваї, який зроблений у Вінниці.

ВИННИЦА.info