17 трав. 2016 15:33

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Економіка
0

65

0

Садки Вінниччини приносять найбільший урожай в Україні

Садки Вінниччини приносять найбільший урожай в Україні

 Вінниччина лідирує по виробництву плодоягідної продукції


Садки Вінниччини приносять найбільший урожай в Україні

 Вінниччина являється найпотужнішим регіоном України по виробництву продукції садівництва її переробки та вирощуванню посадкового матеріалу плодоягідних культур.

Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко під час проведення регіонального Форуму на тему: «Розвиток садівництва та ягідництва на Вінниччина» в інституті кормів та сільського господарства НААН. Інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

«Вінниччина – це 50% усього садівництва України, тому проведення такого форуму необхідно, адже саме тут можна обговорити усі актуальну питання з фахівцями галузі. Наша робота має бути спрямована на вдосконалення галузі садівництва Вінниччини, для того, щоб мати можливість розширити експорт товару за кордом та шукати нових міжнародних партнерів.

За три останні роки Вінниччина є не лише лідером за валовим збором плодово-ягідних культур, а й лідером з створення нових садів. Таким чином, за рахунок галузі садівництва створюються нові робочі місця - до 100 робочих місць на 1 тис. га.», - повідомив Андрій Гижко.

Садки Вінниччини приносять найбільший урожай в Україні

В ході відкритого форуму фахівці галузі обговорили питання перспектив розвитку садівництва на Вінниччині, законодавче забезпечення використання земель під багаторічними насадженнями, сертифікацію та підтвердження якості плодово-ягідної продукції, водозабезпечення галузі, стан та потреба в фінансовому забезпеченні.

«Аграрії області сьогодні вирощують якісну продукцію, тому перед нами стоїть завдання пошуку нових ринків збуту. Актуальним питанням також залишається алгоритм збереження насаджень, його вдосконаленням, аби продукцію можна було б пропонувати міжнародним партнерам», - наголосив посадовець, - наголосив посадовець.

Садки Вінниччини приносять найбільший урожай в Україні - фото 2

ВИННИЦА.info, фото - департамент інформаційної діяльності Вінницької ОДА