16 берез. 2020 10:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

169

0

Сакура, дуб та спірея – «Вінницязеленбуд» купує майже 1300 саджанців кущів і дерев

Сакура, дуб та спірея – «Вінницязеленбуд» купує майже 1300 саджанців кущів і дерев

Комунальне підприємство «Вінницязеленбуд» оголосило тендер на закупівлю дерев і кущів. Очікувана вартість – 600 тисяч гривень.


Сакура, дуб та спірея – «Вінницязеленбуд» купує майже 1300 саджанців кущів і дерев

Комунальне підприємство «Вінницязеленбуд» оголосило тендер на закупівлю дерев і кущів. Очікувана вартість – 600 тисяч гривень. За ці кошти планують придбати 44 саджанці дерева і 1252 саджанця кущів.

4 сакури дрібнопильчастої: «Квітки рожеві, густо-махрові (до 30 пелюсток), до 6 см в діаметрі, зібрані в грона по 2-5 штук: Світлолюбна. Морозостійка. Віддає перевагу свіжим, вологі, багаті поживними речовинами піщано-глинисті ґрунтам, від нейтральних до сильно-лужних. Швидко адаптується до міських умов».

8 саджанців дуба червоного: «Штамбове дерево. Світлолюбивий, любить легкі дреновані ґрунти. Листя зелене та овальне. Краї листя різко зазубрені. Залежно від кількості сонця та температури дерево Quercus rubra стає від помаранчево-червоного до червоного восени».

20 штук клена гостролистого: «Велике дерево з сімейства кленових (Aceraceae). Стовбур покритий буро-сірою корою, що розтріскується. Кореневу систему утворює стрижневий корінь, який іде в субстрат порівняно неглибоко. Листки супротивні, яскраво червоні, в дорослому віці темночервоні, восени - світліші. Морозостойке, теплолюбиве, стійкедо жари і засухи, переносить засолення ґрунтів».

12 саджанців сосни веймутової: «Хвойне дерево з декоративною густою стрункою кроною пірамідальної форми виростає до 15 м у висоту. Хвоя дуже довга (до 14 см) зелена з сизим відтінком, ніжна, розташована по 5 штук в пучку. Стовбур гладкий, сіро-зеленого забарвлення. Шишки циліндричної форми, до 8-15 см довжини, світло-коричневого кольору. Віддає перевагу сонячним ділянкам, відмінно переносить тінь. Морозостійкість висока».

950 саджанців спіреї сірої: «Швидкоростучий декоративний листопадний декоративний кущ, з характерною невибагливістю, зимостійкістю, тіньовитривалістю, раннім і тривалим цвітінням. Висота дорослого куща до 2 м із повстяно-опушеними гіллястими пагонами й загостреним з обох сторін листям, верхня сторона якого сіро-зелена, а нижня трохи світліша. Цвіте білими квітками, зібраними в щитоподібні суцвіття, розташованими по всій довжині пагона, з травня, а вкінці червня дозрівають плоди».

36 саджанців туї західної: «Форма: крона колоновидна (у формі свічки). Плоди: коричневі шишки завдовжки до 1 см. Хвоя: насичено-зелена. Ґрунт: потребує родючих і вологих ґрунтах. Світло: тіні. Особливості рослини: рекомендується висаджувати в складі великих композицій».

206 саджанців ялівця лускатого: «Хвойний вічнозелений чагарник з довгими, часто розташованими, що утворюють неправильну подушковидну форму гілками і злегка нахиленими вниз кінцями пагонів. Хвоя: інтенсивного сріблясто-блакитного кольору, 6-10 см завдовжки і 1,5 мм шириною. Ґрунт: невимогливий, росте на всіх сухих і свіжих, добре дренованих, а також бідних ґрунтах, від кислих до лужних. Морозостійкий».

60 саджанців троянди англійської Софі Роуз: «Густий, рясноквітувчий, майже без шипів кущ, завдяки чому чудово підходить для клумб і переднього плану, росте у висоту 70 -90 сантиметрів. Квітка - блідо малиново-пурпурова з чайним ароматом».

Переможець торгів має поставити рослини до 30 квітня.

Вінниця.info