16 трав. 2022 19:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

88

0

СБУ і Вінницька прокуратура «взялись» за терориста «Остапа»

СБУ і Вінницька прокуратура «взялись» за терориста «Остапа»

Слідчими спецслужби заочно повідомлено «Остапу» про підозру


СБУ і Вінницька прокуратура «взялись» за терориста «Остапа»

СБУ документує злочини як рашистів так і їх поплічників – терористу з позивним «Остап» повідомлено про підозру. Під процесуальним керівництвом Вінницької обласної прокуратури триває досудове розслідування.

Про це повідомили в УСБУ Вінницької області.

«Контррозвідниками СБУ встановлено причетність 40річного уродженця Дніпропетровської області до участі у діяльності терористичних організацій.

У квітні 2014 року «Остап» добровільно приєднався до складу терористичної організації «ЛНР» як керівник підрозділу так званого «комітету державної безпеки» у м. Луганськ.

Згодом вже як «командир» одного з батальйонів т.зв. «1го армійського корпусу народної міліції» продовжив терористичну діяльність на території Донецької області.

За даними слідства, займаючи посаду командира, зловмисник безпосередньо координував та організовував ведення бойових дій проти бійців Операції об’єднаних сил на території Луганської та Донецької областей, роботу інформаторських мереж, створених з числа осіб, що проживають на підконтрольній території України тощо», - зазначають в управлінні Служби безпеки.

СБУ вивчено та зафіксовано всі епізоди його участі у терористичних організаціях та вчиненні проти військових підрозділів Збройних Сил України, інших військових формувань України.

Слідчими спецслужби заочно повідомлено «Остапу» про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України.

Не зважаючи, що зловмисник переховується від правосуддя на території ОРДЛО, спецслужбі відомі його місце проживання, контактні дані та коло знайомств.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info