25 берез. 2016 12:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

89

0

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир»

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир»

 Іноземні делегації приїхали до Вінниці на міжнародний форум «Ветерани за мир». Сергій Кудлаєнко зачитав звернення Голови Верховної Ради


Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир»

 25 березня у Вінниці відкрили міжнародний форум «Ветерани війни за мир», до участі в якому, окрім учасників бойових дій та волонтерів, долучились представники місії ОБСЄ, офісу НАТО, фонду Девіда Лінча (Канада), медичного корпусу миру (США) та Червоного Хреста. Народний депутат України Сергій Кудлаєнко, який є постійним партнером Громадської спілки «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО», що виступила ініціатором проведення форуму, оголосив учасникам форуму вітання від Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана.

«Шановні друзі! Щиро вітаю вас з початком міжнародного форуму «Ветерани війни за мир». В дуже не прості часи нам довелось жити і працювати. Адже наша країна має відстоювати свою територіальну цілісність та незалежність.

І сьогодні, мужнім військовослужбовцям і добровольцям, які героїчно боронять нашу землю, щоденно допомагають волонтери та інші представники громадськості. Саме завдячуючи їхнім зусиллям, учасники антитерористичної операції отримують таку необхідну їм допомогу у вирішенні питань адаптації, психологічної реабілітації, та соціального захисту.

Дякую вам за самовіддану працю. Не маю жодного сумніву, що і надалі ви успішно виконуватимете свою благородну місію, а напрацювання форуму стануть корисними для розв’язання проблем наших мужніх воїнів.

Зичу всім вам міцного здоров’я, злагоди, оптимізму та нових звершень в ім’я України!», - зачитав вітальне слово С. Кудлаєнко.

Також народний депутат зазначив, що метою сьогоднішнього зібрання є обговорення шляхів припинення збройних конфліктів.

«Вже два роки Україна перебуває  в стані військового конфлікту! Ми втратили частину території - анексовано півострів Крим. Ми всі сподіваємось на успіх дипломатії, але сьогодні терор на українській землі триває, гинуть військові ти цивільні громадяни. За даними ООН жертвами конфлікту на Сході стали 30 тисяч осіб більше 9 тисяч вбито і понад 21 тисяча людей отримали поранення. В будь-якій країні збройні конфлікти несуть економічні та соціальні проблеми. Збройний конфлікт на території нашої держави повинен бути зупинений!», - говорить народний депутат.

Сергій Кудлаєнко переконаний, що саме ветерани мають найвище право заявляти про припинення війни нашій рідній землі.

«І хто, як не ветерани війни, які вдосталь надивились на жахіття війни, мають найвище право заявляти про бажання миру та злагоди на рідній землі!

Я щиро вдячний і всім серцем підтримую ініціативи громадської організації «Всеукраїнське об’єднання учасників бойових дій та волонтерів АТО» під керівництвом Анатолія Слівінського. Із самого початку свого створення вони пропагують мир та злагоду в суспільстві і втретє проводять форум учасників АТО.

Сьогодні зустріч міжнародного рівня, і я вітаю поважних закордонних гостей: представників офісу НАТО в Україні, ОБСЄ та фонду Девіда Лінча, медичного корпусу армії США та представництва Червоного Хреста.

Я закликаю всіх учасників до широкого обговорення проблем, що несуть збройні конфлікти та можливі шляхи припинення війни. Я закликаю до підтримки України у світі!», - звернувся до учасників Сергій Кудлаєнко.

Учасники форуму протягом дня підготують ухвалення спільного звернення до світових лідерів з проханням забезпечити вирішення військових конфліктів шляхом мирних переговорів.

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир»

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 2

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 3

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 4

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 5

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 6

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 7

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 8

Сергій Кудлаєнко у Вінниці відкрив міжнародний форум «Ветерани за мир» - фото 9

ВИННИЦА.info