24 листоп. 2018 13:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Місто
0

156

0

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди

 Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди


Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди

 24 листопaдa, у Вінниці проводять форум «Вінниця 2030. Нaзaд у мaйбутнє». Це третій зaгaльноміський зaхід, який об’єднує мешкaнців нaвколо розробки нового стрaтегічного документу – Концепції інтегровaного розвитку м. Вінниці 2030 – зa яким нaше місто буде розвивaтись нaступні 10 років.

Концепція має 5 візій: «Місто сильної громади», «Комфортне, культурне та соціально відповідальне місто», «Конкурентоспроможне українське місто на мапі Східної Європи», «Екологічне і зелене місто над річкою Південний Буг. Місто сталої міської мобільності», «Місто збалансованого просторового розвитку», а також 11 галузевих частин та близько 50-ти стратегічних проектів.

«Це широке обговорення процесів, які відбуваються і процесів, які необхідно організувати для того, щоб місто розвивалось. Близько 300 різних експертів, не працівників міської ради, не чиновників, займались формуванням Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030. В цьому приймало участь багато молоді, які пов’язують з нашим містом своє майбутнє. Місто це складний «організм». Концепція це інструмент, який інтегрував би весь механізм на розвиток найближчі 10 років», - говорить міський голова Сергій Моргунов.

За словами міського голови, важливо, щоб посадовці і депутати були не байдужими до свого міста і людей, які тут живуть.

«Коли ми приймали Стратегію 2020 був перший пріоритет «Формування сильної територіальної громади». В Концепції інтегрованого розвитку м. Вінниці 2030 теж одна з візій «Сильна територіальна громада». Це ми всі – як ми відносимось до процесів, які відбуваються в місті, наскільки ми є патріотами нашого міста, наскільки бережемо те що зроблено. Це в першу чергу стосується чиновників, наскільки ми не байдужі до людей. Тому що сильну територіальну громаду формують не будинки, не трамваї, не дороги, не сквери і не парки, а люди. Наскільки ми будемо відчувати патріотизм і небайдужість до свого міста, настільки ми будемо його розвивати і ним пишатись», - сказав С. Моргунов.

Заступник Вінницького міського голови Владислав Скальський зазначає, що розвиток і майбутнє Вінниці залежить від кожної людини, яка живе в місті.

«Ми всі разом повинні бути відповідальні за те що нас очікує, ніхто за нас цього не зробить, як це було за радянських часів. Ми повинні переключитись на досвід європейських міст, за яким всі містяни мають долучитись. Вони розуміють, що потрібно щось віддати місту, щось зробити для того, щоб в нас туристи залишались на другий день, щоб розвивався бізнес і на все життя тут залишились люди, які до нас приїхали жити», - говорить Владислав Скальський.

Після сьогоднішнього форуму експерти опрацьовуватимуть усі пропозиції мешканців. Протоколи опрацьованих пропозицій будуть опубліковані на веб-сайті Вінницької міської ради, розділ «Інтегрований розвиток міста».

В наступному матеріалі ми розкажемо про візію майбутнього центральної частини Вінниці та річки Південний Буг. Приклади міжнародного досвіду та бачення майбутнього презентували керівник проекту «Інтегрований розвиток міст в Україні» Міхаель Енгель, експерт з містопланування Урс Томанн.

 

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 2

 

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 3

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 4

 

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 5

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 6

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 7

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 8

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 9

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 10

Сергій Моргунов про Концепцію розвитку Вінниці 2030: Сильну громаду формують не трамваї чи сквери, а люди - фото 11

Раніше Вiнниця.info публікувала один з розділів Концепції 2030 «Транспорт і мобільність, доступність для всіх», де описано галузь, цілі, фахові рекомендації та проекти, які планують реалізувати.

Фахівці та експерти проаналізували проекти, які передбачені у візії «Екологічне і зелене місто над річкою Південний Буг, місто сталої мобільності». Представники вінницького бізнесу та професійні економісти аналізували одну із фундаментальних візій Концепції - «Конкурентоспроможне українське місто на мапі Східної Європи».

Вiнниця.info