25 листоп. 2022 16:58

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

171

0

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області

Сьогодні, 25 листопада, керівники області та м. Вінниці відвідали Пункти Незламності, розгорнуті у навчальних закладах міста, - у Вінницькому гуманітарному ліцеї № 1 ім. М.І. Пирогова та КЗ «Вінницький ліцей №6».


Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області

Сьогодні, 25 листопада, керівники області та м. Вінницівідвідали Пункти Незламності, розгорнуті у навчальних закладах міста, - у Вінницькому гуманітарному ліцеї № 1 ім. М.І. Пирогова та КЗ «Вінницький ліцей №6».

Про це повідомляє пресслужба Вінницької ОВА.

Узв’язку із перебоями в електропостачанні, по всій Україні облаштовують місця, де цілодобово люди можуть зігрітися, зарядити гаджети, отримати першу медичну допомогу. Начальник ОВА Сергій Борзов, голова обласної Ради Вячеслав Соколовий і міський голова Сергій Моргунов проінспектувалиготовність таких місць.

«В областівже створено і функціонує 213 Пунктів Незламності, де є належні умови для перебування людей, - зауважив під час огляду Сергій Борзов .- Деякі регіони вільних потужностей електроенергії не мають. Разом переживемо режимнівідключення, аби зекономити електроенергію і ділитися з іншими областями, де становище значно гірше. На Вінниччині ситуація складна, але стабільна і повністю контрольована».

Сергій Борзов звернувся із проханням до бізнесу та небайдужих вінничан, за можливості, облаштовувати на своїй території такі ж Пункти Незламності з відповідним стандартним набором необхідних речей.

Голова обласної Ради Вячеслав Соколовий подякував жителям області за розуміння та підтримку у спільному подоланні нелегких викликів.

Сергій Моргунов додав, що у м. Вінниці дев’ять торговельних центрів вчора вже відкрили Пункти Незламності. Загалом же, станом на ранок 25 листопада, у місті зареєстровано 86 Пунктів Незламності.

«Ми працюємо цілодобово, 24/7, забезпечуємо наших мешканців можливістю підзарядки телефонів. Такожможемо пригостити кавою, чаєм, солодощами. Якщо звертаються матусі з маленькими дітками – ми теж можемо надати допомогу гігієнічними засобами, дати можливість обігрітися і перепочити»,-коментує директор школи №1 імені М. Пирогова Віта Скиба.

В Пункті Незламності встановлено генератор на 24 кіловати, тож, за необхідності, можна забезпечити приготування гарячих страв.

Схожі умови і в Пункті Незламності Вінницького ліцею №6. Тут можуть розміститись одночасно до 350 осіб. Забезпечено все необхідне: гаряча вода, посуд, чайники.

«Ми готові до прийому людей. Адже свого часу приймали чималу кількість переселенців, отже, маємо досвід. На першому поверсі - кімната для мам з дітьми. Окрім основних речей, маємо розмальовки та іграшки. Учора люди вже скористалися нашим Пунктом Незламності для зарядки телефонів», - коментує директор навчального закладу Наталія Тітова.

Вінницька область готова триматися, ділитися необхідним, підтримувати сусідні регіони.

Нагадаємо, що є сайт, де кожен може знайти найближчий для себе і має це вже зробити: nezlamnist.gov.ua. Бізнес, за цим же посиланням, зможе подати заявку для облаштування свого ПН.

У Вінниці на базі бібліотек, шкіл, підліткових клубів облаштували 30 «Пунктів незламності». Вони уже розпочали свою роботу і цілодобово приймають відвідувачів. В одному із пунктів незламності, який розташований в центрі міста, побувала кореспондентка Вінниця.info. Більше інформації – ТУТ.

Також, у разі необхідності, вінничани зможуть зігрітися та зарядити телефони у найближчих відділах поліції. Повний список пунктів від поліції ТУТ

Оновлений список пунктів станом на обід 25 листопада по Вінниці.

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 2

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 3

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 4

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 5

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 6

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 7

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 8

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 9

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 10

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 11

Сергій Борзов: 213 Пунктів Незламності вже працює у Вінницькій області  - фото 12

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОВА