10 квіт. 2021 12:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

81

0

Сергій Борзов домовився про доставку 16 тон кисню. Яка ситуація з забезпеченням киснем «ковідних» лікарень Вінниччини

Сергій Борзов домовився про доставку 16 тон кисню. Яка ситуація з забезпеченням киснем «ковідних» лікарень Вінниччини

За ініціативи голови Вінницької обласної державної адміністрації з заводу «АЗОТ» благодійно безкоштовно завезено 16 тон рідкого кисню


Сергій Борзов домовився про доставку 16 тон кисню. Яка ситуація з забезпеченням киснем «ковідних» лікарень Вінниччини

Протягом останнього часу гостро постало питання забезпечення «ковідних» закладів охорони здоров’я області киснем. За ініціативи голови Вінницької обласної державної адміністрації Сергія Борзова завезено 16 тон рідкого кисню.

Про це повідомляє департамент охорони здоров’я Вінницької облдержадміністрації.

На даний час (станом на 8 квітня - ред.) в області розгорнуто 3 494 ліжка, з них з підведеним киснем – 3210 (92%). Зайнятість ліжок становить 60,4 %, з них кисневозалежними пацієнтами – 47,6%.

Обласна державна адміністрація і департамент охорони здоров’я та реабілітації докладають максимум зусиль для підтримки медичної галузі, особливо в напрямку забезпечення киснем «ковідних» лікарень. За останній тиждень :

  • відновлено постачання медичного кисню з Львівського хімзаводу та забезпечено регулярні поставки кисню в область
  • постійно підтримується 12 годинний запас медичного кисню в ковідних закладах області
  • встановлено високопотужну кисневу станцію в Хмільницькій ЦРЛ (потужність- 560 л/ на хв.)
  • на базі регіонального фтизіопульмонологічного Центру встановлено кисневу станцію на 9 т, 10.04.2021 відбудеться заливка кисню - це тижневий запас для даного закладу!
  • заключені договори на закупівлю кисневої станції за кошти місцевого бюджету в Жмеринській ЦРЛ - 2,7млн грн та в Могилів-Подільський ОЛІЛ – 2,8 млн грн. Та за кошти НЗСУ 3,5 млн. грн - у Крижопільській ЦРЛ
  • працюють кисневі станції на базі СНІД -центру, МКЛ№1, ПБ№1, МКЛ№3, Ладижинської МЛ, Тростянецької ЦРЛ, Калинівській ЦРЛ
  • на базі ковідних закладів працює 677 концентраторів потужністю 10 л/хв
  • в процесі закупівля концентратора високої потужності (на 560 л/хв) та проведення кисневої мережі в обласному госпіталі ветеранів війни. Раніше її там ніколи не. Задіяно 4 млн грн обласного бюджету та 1 млн грн з міського бюджету. Разом з тим в департаменті охорони здоров’я області зазначають, що доцільно було б спрямувати ці кошти для розбудови обласного клінічного Центру інфекційних хвороб, відкривши там ще 100 повністю забезпечених киснем ліжок
  • проведено перемовини з ПрАТ «Лінде Газ Україна» (м. Дніпро) (провідний виробник кріогенної продукції на ринку України) на поставку обладнання для зберігання та газифікації рідкого медичного кисню для обласного «Клінічного центру інфекційних хвороб», а також госпіталю ветеранів війни та ВОПНЛ ім. Ющенко.

Нагадаємо, 23 березня, в деяких лікарнях області пацієнтам казали, що закінчується кисень. 27 березня голова адміністрації Сергій Борзов ініціював спільну комісію із головним анестезіологом області для визначення порядку використання кисню по кожній лікарні.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info