18 серп. 2021 15:17

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

91

0

Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання

Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання

КТ, рентген і УЗД системи передані у кожну з 10 опорних лікарень Вінниччини


Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання

На Вінниччині відкривають приймальні відділення опорних закладів охорони здоров’я, які відремонтовані і оснащені сучасним діагностичним обладнанням по програмі «Велике будівництво». В понеділок відкрили оновлене відділення в Жмеринці, сьогодні Калинівці та у місті Козятин.

Про це повідомляє Вінницька облдержадміністрація.

«Приймальне відділення Козятинської лікарні одне з десяти медичних закладів області, де завдяки реалізації програми Президента України «Велике будівництво» проведено реконструкцію та придбано сучасне діагностичне обладнання», - зазначив Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Він розповів, що на реалізацію цього проєкту з державного бюджету спрямували 26,4 млн грн, з яких 8,4 млн грн – на реконструкцію будівлі, ремонтні роботи та прибудову для заїзду машин швидкої допомоги, а на 18 млн грн у цьому приймальному відділенні встановлено сучасне високотехнологічне обладнання: систему рентгенівської комп'ютерної томографії всього тіла Supria 32 (12 млн грн), система рентгенівська діагностична «JND Jagrat-01» (4 млн грн), ультразвукова діагностична система XARJO 100G (CUS-X100G) (1,9 млн грн).

«Радий, що мешканці Козятинської та навколишніх громад отримали доступ до високоякісних медичних послуг, а медичні працівники лікарні –сучасні комфортні умови для встановлення діагнозу та лікування своїх пацієнтів! І якщо упродовж попередніх десятиліть про здоров’я людей як найвищий пріоритет держави усі лише неодноразово чули. То програма президента України «Велике будівництво» - це втілює в життя. Адже про власне, а не приватне, КТ в районній лікарні годі було й мріяти. А сьогодні КТ та ще й рентген і УЗД системи, які передані у кожну з 10 опорних лікарень Вінниччини на загальну суму майже 200 млн грн державних коштів – це результат «Великого будівництва»,- відмітив очільник області, вітаючи громаду та персонал лікарні із відкриттям відділення.

Народний депутат від фракції «Слуга Народу» Ірина Борзова наголосила на тому, що вперше за 30 років Незалежності в рамках програми «Велике будівництво» у Козятинській лікарні облаштували приймальне відділення за сучасними стандартами та встановили нове діагностичне обладнання:

«Приймальне відділення працюватиме цілодобово – чергуватимуть лікарі і лаборанти. Діагностику у випадках невідкладних станів теж проводитимуть у будь-яку пору доби. У лікарні встановили найсучасніший комп’ютерний томограф японського виробництва. Це апарат нового покоління. Його використовують для багатьох обстежень, починаючи від політравм, закінчуючи інсультами, онкологією і так далі. Дозове навантаження в цьому КТ зменшено, тому можна не турбуватись про те, що людина отримає велике навантаження опромінення. До прикладу рентген апарат, яким користувалась до цього Козятинська лікарня – 1982 року випуску», - говорить Ірина Борзова.

«Найголовніше, це життя і здоров’я людей. Тому ми докладаємо всі зусилля аби жителі Вінницької області отримували якісні медичні послуги. Якщо людина потрапляє у критичному стані в лікарню, їй швидко та безкоштовно повинні зробити діагностику та надати медичну допомогу. Для цього все необхідне обладнання в лікарні вже є. «Велике будівництво» змінює медичну інфраструктуру Вінниччини, на яку, нажаль, десятиліттями не звертали увагу», - підсумувала Народний депутат України Ірина Борзова, подякувавши лікарям й медичним сестрам лікарні за відданість професії.

Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання

Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання  - фото 2

Наголосила на важливості реалізації цих проєктів задля розвитку ефективної медичної допомоги для населення Вінницької області голова госпітальної ради області, депутат Вінницької обласної ради Наталя Заболотна.

«З приймального відділення розпочинається надання медичної допомоги в закладі. Від того, наскільки якісно та ефективно організована тут робота й проведена діагностика залежить успіх у лікуванні пацієнтів, а подекуди й їхнє життя. Тому, обласна державна адміністрація на чолі із Сергієм Борзовим доклала максимум зусиль, щоб такі модернізовані приймальні відділення з’явились у кожній з 10 опорних лікарень області якнайшвидше».

Директор департаменту охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна додала:

«Завдяки програмі Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» застарілі приймальні відділення 10 опорних лікарень області сьогодні переформатовуються у відділення екстреної та невідкладної допомоги. Саме тут має відбуватись вся діагностика, обстеження, постановка основного діагнозу та надання екстреної допомоги, сформовано основний план лікування. У стаціонарні відділення пацієнт поступає для подальшого лікування вже обстежений! Так працює сучасна медицина! Відтепер, усі необхідні умови для такої роботи створені в Козятинській лікарні».

Сергій Борзов: Програма Президента «Велике будівництво» в дії – у Козятинській лікарні нове приймальне відділення і діагностичне обладнання  - фото 3


Окрім державного фінансування, з місцевого бюджету 3 млн грн було виділено на співфінансування ремонтних робіт. Ще 4,6 млн грн лікарня за рахунок коштів отриманих з Національної служби здоров’я України (державний бюджет) закупила меблі та решту необхідного медичного устаткування для облаштування відділення.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info