9 груд. 2021 15:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

122

0

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади

Загальна кошторисна вартість спортивного об’єкту — 2876, 4 тис. грн


Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади

На території Іллінецького НВК «ЗОШ І-ІІІ студепів-гімназія №2» почали споруджувати мультифункціональний спортмайданчик. Новий простір для занять спортом був включений до переліку об’єктів, які фінансуються у 2021 році за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій. Загальна кошторисна вартість спортивного об’єкту — 2876, 4 тис. грн.

9 грудня, перебуваючи з робочою поїздкою у Вінницькому районі, Голова ОДА Сергій Борзов, спільно із народним депутатом України Іриною Борзовою, оглянули стан об’єктів «Великого будівництва» в Іллінецькій громаді.

Про це повідомили у Вінницькій ОДА.

Іллінецький міський голова Володимир Ящук та керівники навчальних закладів продемонстрували об’єкти освітньої галузі, в яких наразі проводиться модернізація спільними коштами держави і громади.

Ще 1 вересня, під час візиту Голови облдержадміністрації та народного депутата України Ірини Борзової до Іллінців, було підняте питання про виділення коштів для будівництва мультифункціонального майданчика на території школи. Кошти громаді, за сприяння народної обраниці, були виділені, тож навчальний заклад матиме новий простір для занять спортом.

Наразі зроблено основу під будівництво спортмайданчика, завезено необхідні матеріали для продовження робіт. Передбачено, що майданчик буде пристосований для таких видів спорту як баскетбол, волейбол та великий теніс.

Очільник регіону також завітав до Іллінецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1, одного із найстаріших навчальних закладів області. Разом із народним депутатом України Іриною Борзовою, Голова ОДА проінспектував хід будівельних робіт із заміни покрівлі навчального корпусу (роботи загальною вартістю 2250,0 тис. грн проводяться за рахунок субвенції з державного бюджету «Спроможна школа для кращих результатів»).

Наразі вже виконано робіт на 1528,0 тис. грн. (державний бюджет – 1303,0 тис. грн; місцевий бюджет – 225,0 тис. грн).

У планах міського голови – включити приміщення школи до переліку об’єктів «Великого будівництва», щоб зробити сучасний фасад.

Коштом громади вже побудували їдальню для школи № 1 за 1 млн 200 тис грн., адже приміщення, що пам’ятає ще царські часи, не передбачало наявність харчоблоку і діти обідали у класах за партами.

«Цьогоріч у листопаді школа відсвяткувала 140-річний ювілей і входить в десятку найстаріших шкіл області. Минулого року, за програмою дружини президента Олени Зеленської, ми отримали на 500 тис грн. обладнання для нашого нового харчоблоку», – розповіла директорка закладу Тетяна Мацюк.

Іллінецька ТГ продовжує оновлювати шкільну інфраструктуру: «За кошти громади на шкільній території плиткою облаштовані тротуари, вже виготовлена проектна документація на будівництво стадіону, у планах ще дитяча площадка для молодших школярів», – ділиться планами Володимир Ящук.

Голова ОДА Сергій Борзов після огляду об’єктів відмітив, що завдяки спільній роботі обласної державної адміністрації та територіальних громад є можливість, реалізовуючи кошти програми «Спроможна школа для кращих результатів», залучити 8,7 млн грн співфінансування громад та реалізувати 37 проєктів у 33 громадах області. Покращення освітнього середовища мають відчути більше 20 тис учнів.

Відзначивши якісний результат спільної роботи органів місцевого самоврядування та держави, Ірина Борзова (яка, як народний депутат України, за програмою соціально-економічного розвитку залучила 2,2 млн грн на побудову багатофункціонального майданчика для школи-гімназії №2) підкреслила: «Майданчик для занять ігровими видами спорту добудовується. Раніше школа була реконструйована і утеплена, завдяки програмі «Велике будівництво», тож можемо сміливо говорити про системну роботу. Стосовно закладів освіти, у 2022 році наш пріоритет буде направлений на створення для дітей та молоді гарних умов для харчування, занять спортом».

Сергій Борзов у підсумку додав: «Спорт – це сила, краса і здоров’я нації! Хочу подякувати всім, хто долучився до будівництва сучасного спортмайданчика в Іллінцях і підкреслити, що програма президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» - в дії! В грудні ми продовжимо відкривати об’єкти, які здаються до кінця 2021 року, а їх ще чимало…Хоча графік очікується напружений, це приємна і почесна місія!».

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 2

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 3

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 4

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 5

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 6

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 7

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 8

Сергій Борзов: Програма «Велике будівництво» дозволила якісно оновити заклади освіти Іллінецької громади - фото 9

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА