23 квіт. 2021 16:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

86

0

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво»

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво»

Перша черга будівництва готова на 100%, паралельно йдуть роботи другої черги


Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво»

Голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов 22 квітня здійснив робочу поїздку до Жмеринського району, де ознайомився із перебігом ремонтних робіт в приймальному відділенні Жмеринської районної лікарні. За переконанням очільника регіону, це одне з кращих приймальних відділень Президентської програми «Велике будівництво».

Про це повідомляє департамент інформаційної діяльності Вінницької ОДА.

«Перша черга будівництва готова на 100%, паралельно йдуть роботи другої черги. Колись цю лікарню називали «земська», а тепер - «ковідна». З киснем тут проблем нема. Не так давно саме у Жмеринку везли «ковідних» пацієнтів з шести районів області та з міста Вінниці. Саме тут прийняли перші «ковідні» пологи. Наразі 12 пацієнтів отримують тут кисневу терапію», - зазначив Сергій Борзов.

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво»

Як розповів заступник голови ОДА Олександр Піщик, для проведення ремонтних робіт у приймальному відділенні було виділено 8,3 млн грн. державної субвенції по програмі «EMERGENCY 2020» і додатково 5 млн 253 тис - на завершення другої черги. Кошти на завершення другої черги були виділені за сприяння народного депутата України Ірини Борзової, як субвенція на соціально-економічний розвиток територій.

Зауважимо, що Жмеринська лікарня є опорною, адже тут проходить міжнародна траса. За словами головного лікаря Ростислава Боровського, сюди, свого часу, звертався за медичною допомогою міністр сільського господарства Молдови, коли йому по дорозі стало погано.

Потужності лікувального закладу дозволили розгорнути 60 інфекційних ліжок, коли два роки тому у Львові отруїлись діти - їх везли сюди. Також в лікарні цілодобово працює травмпункт - чергує 8 лікарів.

Жмеринська лікарня працює за моделлю роботи лікарні швидкої допомоги. В закладі налічується 190 ліжок, з яких 150 - «ковідних» (128 стаціонарних точок під кисень, 47 концентраторів).

«Сучасне обладнання в оновленому приймальному відділені залишилось лише підключити - дозвіл від радіологічної служби вже є. Це надважлива частина масштабної програми Президента Володимира Зеленського «Велике будівництво». Сучасне обладнання допоможе зекономити життєво необхідний час для пацієнта. Адже людина, яка потрапляє у відділення відразу та в одному місці отримує всебічне обстеження, діагноз та правильне лікування», - додав Сергій Борзов.

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво» - фото 2

Нагадаємо, що до опорних лікарень області уже поставлено медичне обладнання для проведення діагностичних досліджень:

  • комп’ютерні томографи (7 одиниць) – до Жмеринської, Калинівської, Козятинської, Тульчинської, Хмільницької, Ямпільської та Вінницької лікарень; (3 томографи буде поставлено у квітні цього року);
  • рентгенологічне обладнання (10 комплектів) – до усіх десяти лікарень;
  • обладнання для ультразвукової діагностики (10 комплектів) – до усіх лікарень.

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво» - фото 3

Сергій Борзов: Приймальне відділення Жмеринської лікарні є одним з кращих об’єктів реалізації програми «Велике будівництво» - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото - з сайту ОДА