21 серп. 2020 10:02

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

73

0

Сергій Борзов разом з військовим, який є ровесником Незалежності, підняли прапор України на куполі Вінницької адміністрації

Сергій Борзов разом з військовим, який є ровесником Незалежності, підняли прапор України на куполі Вінницької адміністрації

На куполі Вінницької адміністрації вивісили прапор


Сергій Борзов разом з військовим, який є ровесником Незалежності, підняли прапор України на куполі Вінницької адміністрації

До Дня прапора голова Вінницької ОДА Сергій Борзов разом з військовим підняли прапор України на куполі адміністрації.

Вінничан також закликали вивісити національний прапор на своїй оселі.

«Удвох із Сергієм Мержвінським ми підняли Прапор України. Я звертаюсь до кожного з ВАС: у ці дні вивісити національний прапор на своїй оселі. Давайте післязавтра прикрасимо в жовто-сині кольори нашу рідну Вінниччину. Сьогодні є території в Українській державі, на яких українці змушені ховати український прапор», – пише Сергій Борзов.

Військовий Сергій Мержвінський, який разом з голова ОДА підняв прапор, – народився у той день, коли була проголошена Незалежність держави – 24 серпня 1991 року.

Хлопець служить у Нацгвардії, він командир роти у Калинівській в/ч 3028 Бойове хрещення пройшов у Дебальцевому. Пробув 14 місяців на війні.

«Він бачив пекло. Там втратив командира взводу…

Тричі День Незалежності України і свій день народження Сергій Мержвінський святкував у зоні бойових дій. Вони народжені в один день - 24 серпня 1991-го…
Ровесник Незалежності знає її ціну, і чого варті ці два кольори – синій і жовтий…

«Незалежність починається з кожного, - каже мій тезка. - Хай там говорять: «Ой, у нас не виходить …» Насамперед, треба дивитися за собою, робити самому правильно. Бо відповідальність має прізвище…»

23 серпня - День Прапора.
Давайте вивішувати український прапор із вікон - кожна вулиця, кожна площа, кожне село, кожне місто!

Ми із Сергієм уже підняли прапор. Я згадуватиму про це не раз…

Це наш ПРАПОР!
Нам з ним йти в майбутнє!

Слава Україні!», – пише Сергій Борзов.


Довідка.

Щороку 23 серпня, за добу до святкування Дня Незалежності, Україна відзначає День державного прапора. Дата була обрана на згадку про події 1991 року, коли до будівлі Верховної Ради група народних депутатів внесла синьо-жовтий стяг.

Саме ж свято є відносно новим і було засноване указом другого президента України Леоніда Кучми «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року. Встановлене воно з метою виховання поваги громадян до державних символів України.

Вінниця.imfo, відео зі сторінки Сергія Борзова

title