13 жовт. 2021 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

304

0

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям

У міста Бар, що на Вінниччині, проходить реконструкція стадіону «Колос»


Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям

У міста Бар, що на Вінниччині, проходить реконструкція стадіону «Колос». Тут будуть нові трибуни, реконструйовані приміщення для роздягалень і тренерських. Також будують футбольне поле зі штучним покриттям. До нового року планують виконати усі завдання.

Про це йдеться на сайті Вінницької ОДА.

«Завдячуючи програмі «Велике будівництво» здійснюється мрія жителів громади про реконструкцію міського стадіону міста Бар. Будується фактично з нуля футбольне поле зі штучним покриттям. Демонтуються огорожі. Тут будуть нові трибуни, реконструйовані приміщення для роздягалень і тренерських. До нового року ми виконаємо всі завдання. Кошти надходять вчасно. Головне, аби дозволяли погодні умови», – каже Сергій Борзов.

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям

Роботи з реконструкції проводяться в дві черги. До першої черги входить футбольне поле, бігові доріжки, паркан, освітлення стадіону, зовнішні мережі. До другої – глядацькі трибуни, адміністративно-побутова будівля, туалет для глядачів, акустика, табло, спортивний інвентар та благоустрій. Наразі виконуються підготовчі та демонтажні роботи, триває планування площі під футбольне поле.

Посадовець запевнив, що цьогоріч роботи вестимуть, поки дозволять погодні умови, а в наступному році будівництво продовжиться. Відтак, мешканці Барської громади отримають сучасне спортивне ядро.

На бюджет Барської міської громади надійде 7,240 млн гривень для реконструкції стадіону КЗ «Барська районна дитячо-юнацька спортивна школа «Колос» на вул. Комарова, 2, у м. Бар. Кошти залучено завдяки сприянню народної депутатки Ірини Борзової.

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 2

Проектом передбачено футбольне поле із синтетичної трави JutagrassWarrior 60/180-60 мм з засипкою з кварцового піску та резиновим гранулятором SBR, легкоатлетичні доріжки, запроектовано поліуретанове покриття KDF (спрей система) товщиною 15мм. Бокові сегменти розділено на майданчики для тенісу, волейболу та стрибків в висоту. Для створення нових секторів: майданчик для тенісу, волейболу, стрибків в висоту застосовано тришарове покриття KDF(спрей система) товщиною 15 мм.

На стадіоні облаштують систему зовнішнього пожежогасіння з гідрантом. При проектуванні для людей з обмеженими фізичними можливостями і громадян інших маломобільних груп населення передбачено доступність місць цільового відвідування і безперешкодність переміщення по території стадіону, доступ до адміністративно-тренувальної будівлі, туалету; безпеку шляху руху, у тому числі евакуаційного, зручність та комфорт.

Обхідна доріжка від трибун до туалету запроектована шириною 1,8 м. Для забезпечення орієнтації інвалідів із дефектами зору край доріжки матиме чітку фактуру з контрасним кольором. Внутрішнє опорядження приміщень виконується з матеріалів, сертифікованих в Україні і дозволених для використання в виробничих будівлях МОЗу.

В приміщеннях передбачена система внутрішнього пожежогасіння, порошкових та вуглекислотних вогнегасників. Аварійне освітлення виконується світильниками з вбудованими акумуляторами.

Кошторисна вартість об’єкта – 70 548,065 тис. грн. І черга будівництва – 46 744,701 тис.грн, ІІ черга – 23 577,687 тис.грн. Обсяг фінансування у 2021 році складає 7 466,57 тис. грн., субвенція з держбюджету – 7 240,9тис. грн, місцевий бюджет – 225,67 тис. грн. Профінансовано 5 801,163тис.грн: субвенція з держбюджету – 5 575,493 тис.грн, місцевий бюджет – 225,67 тис. грн.

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 3

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 4

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 5

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 6

Сергій Борзов: У Барі буде сучасний стадіон та оновлене футбольне поле зі штучним покриттям - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Вінницької ОДА