14 трав. 2021 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Здоров‎’‎я
0

102

0

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції

Операції вже можуть робити на ангіографі


Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції

Державна інспекція ядерного регулювання України – Північна інспекція з ядерної та радіаційної безпеки 14 травня погодила ліцензію на продовження діяльності з використання джерел іонізуючого випромінювання.

Про це повідомив голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов і додав, що операції вже можуть робити на ангіографі. До цього часу дороговартісне обладнання чотири роки простоювало – його не вводили в експлуатацію.

Цього тижня у Могилів-Подільське приймальне відділення лікарні привезли комп’ютерний томограф. Фірма виробник – Hitachi, модель SCENARIA View, вартістю майже 20 мільйонів гривень. 64-зрізовий КТ-сканер призначений для томографії всього тіла з високою контрастною роздільною здатністю.

Обладнання КТ, УЗД та цифровий рентген – все це отримають 10 приймальних відділень області у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Оновлене приймальне відділення дасть змогу забезпечити швидке реагування на невідкладні стани, проводити якісну діагностику – безкоштовно. За необхідності, тут проводитимуть і швидку госпіталізацію пацієнтів.

«Могилів-Подільський вже отримав ліцензію на комп’ютерний томограф і ангіограф. Це новина, з якою мені приємно сьогодні поділитись із мером Геннадієм Глухманюком та народним депутатом Геннадієм Вацаком. Бо усі гілки влади, як законодавча, так і виконавча, працюють на людей. Без діалогу та комунікації нам не вирішити проблеми жителів Вінниччини. Є речі, які змушують вимикати політику», – зазначив Сергій Борзов.

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції - фото 2

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції - фото 3

Сергій Борзов: У кардіоцентрі Могилів-Подільської лікарні вже можуть робити операції - фото 4

Довідка.

Ангіографія – це метод рентгенологічного дослідження судин (артерій, вен), що дозволяє визначити місце звуження або закупорки судини, місце і міру патологічного розширення судин (аневризма), наявність внутрішньої кровотечі, міру поширення пухлинного процесу й інші хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. Дослідження виконується шляхом введення в судину спеціальної контрастної речовини і одночасного виконання рентгенографічного дослідження.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото зі сторінки Сергія Борзова