22 серп. 2021 17:56

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

93

0

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей

Штучна споруда є частиною дороги, що сполучає місто із трасою державного значення


Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей

У м. Немирів за програмою Володимира Зеленського «Велике будівництво» із випередженням термінів завершився ремонт аварійного мосту на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С-02-14-52 /Стрий-Тернопiль-Кропивницький-Знам'янка/ - Немирів.

Про це повідомляє Вінницька обласна державна адміністрація.

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей

Як зазначив, інспектуючи результати ремонтних робіт Голова ОДА Сергій Борзов, в рамках програми «Велике будівництво» триває створення безпечної та комфортної дорожньої інфраструктури для мешканців територіальних громад області.

«Сьогодні ми відкриваємо мостовий перехід в місті Немирів, який з'єднає центр міста з міжнародною трасою М-12 та «дорогою президентів» Р-08 – від Немирова повністю зроблена дорога до м. Ямпіль. На цей мостовий перехід з державного бюджету витрачено 6 млн 800 тис. грн. Роботи виконані в найкоротші терміни, – підкреслив Сергій Борзов. – Неподалік знаходиться нещодавно приватизований «Немирівський спиртзавод». Відтак, ми бачимо дві програми Президента в дії – «Велике будівництво» і програма приватизації. Вітаю всіх немирівчан з відкриттям цього мосту. Ми комплексно підійшли до вирішення питання – в 2019-2020 році місцева дорога через центр міста була зроблена, а в 2021 році до Дня Незалежності України відкриваємо міст через річку Замчик в рамках програми Президента України «Велике будівництво. Ми обіцяли і ми це зробили».

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей - фото 2

Керівник регіону зауважив, що таким чином, дорожню інфраструктуру у м. Немирів комплексно оновлено.

Шляховики влаштували залізобетонну монолітну плиту та відкосні стінки, бордюрний камінь, заасфальтували проїзну частину штучної споруди та пішохідні зони, влаштували бар’єрне огородження та нанесли розмітку. Міст відповідає сучасним нормам по навантаженню. На оновлений міст підрядна організація дає 10 років гарантії.

Штучна споруда є частиною дороги, що сполучає місто із трасою державного значення, а отже є важливою для жителів. Крім того, споруда збудована в охоронній зоні пам’ятки архітектури XIX століття «Електростанція і млин». Це один із перших парових млинів-електростанцій на території України, тому цікавий для туристів, які відкривають для себе Україну та Вінниччину.

Директор ДП «Служба місцевих автомобільних доріг у Вінницькій області» Віталій Горобчук повідомив, що в 2021 році в області загалом відремонтують чотири штучні споруди. Одна з них – міст на території Немирівської ОТГ при в’їзді до м. Немирів на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С-02-14-52 /Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка/ - Немирів.

«Ще у травні ми поставили собі за мету до Дня Незалежності України відкрити рух через міст, працювали швидкими темпами без вихідних з дотриманням усіх вимог, а найголовніше, що якісно, адже наші інженери щодня контролювали хід виконання робіт на об’єкті», – наголосив Віталій Горобчук.

За дострокове і якісне виконання робіт та з нагоди 30-ї річниці Незалежності України, голова ОДА Сергій Борзов вручив Подяки працівникам ДП "Граніт Україна" - виконробу Руслану Чуркіну та бригадиру Миколі Ковбелю.

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей - фото 3

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей - фото 4

Розвиток інфраструктури вигідний всім – бізнесу, мешканцям громади, економіці держави. З відновленням повноцінної роботи мостового переходу територіальна громада отримала суттєве підґрунтя для розвитку інфраструктури та підвищення туристичної привабливості регіону, що прискорить соціально-економічний розвиток громади і забезпечить зростання надходжень до бюджетів усіх рівнів.

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей - фото 5

Сергій Борзов: У Немирові завершено капітальний ремонт мосту – програма «Велике будівництво» працює для людей - фото 6

Вінниця.info, фото - зі сторінки Сергія Борзова