17 серп. 2021 14:32

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

138

0

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи

Будівництво мосту здійснюється за моделлю «design-build»


​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи

Велике будівництво у Вінницькій області триває. На околицях міста Ямпіль та неподалік молдавського села Косеуць стартувало будівництво нового мосту.

Про це повідомляється на сайті ОДА, за інформацією служби автомобільних доріг у Вінницькій області.

«Будуємо Ямпільський міст через Дністер, що стане частиною транспортного коридору між двома країнами та продовженням автошляху Р-08 Немирів – Ямпіль. Зараз завершується ремонт 116 км цієї дороги у Вінницькій області», – зауважив Сергій Борзов.

Варто зазначити, що будівництво мосту здійснюється за моделлю «design-build». Це означає, що підрядна організація займається і проєктуванням, і будівельними роботами. Ця модель заощаджує час та здешевлює реалізацію проєкту.

«Підрядниками розпочато процес підготовчих робіт: зняття родючого шару ґрунту, вирубка порослі, влаштування майданчиків для техніки. Підрядна організація– ТОВ «СП «Автострада». Завершити роботи заплановано до кінця 2022 року», –підкреслив Сергій Борзов.

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи

Де будується міст ?

На околицях міста Ямпіль та неподалік молдавського села Косеуць. Під'їздом до нього з української сторони стане автошлях Т-02-02 Могилів-Подільський – Ямпіль – Бершадь – Умань. З іншої сторони він примкне до молдавської траси М2 Кишинів – Сорока.

Яким буде новий міст ?

Мостовий перехід через Дністер передбачає будівництво 2-х підходів: 1,068 км з української сторони та 5 км з молдавської.

  • довжина естакади - 668 м;
  • довжина мосту - 641 м;
  • кількість опор - 21 шт;
  • висота опор - від 8 до 40 м.

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи - фото 2

Чому будується ?

Наразі транспортний зв’язок між Україною і Молдовою через річку Дністер в області забезпечується мостом, який розміщений у зоні пункту пропуску «Могилів-Подільський – Отач» та мостом на пункті пропуску «Бронниця – Унгурь», на якому дозволена маса транспортних засобів не перевищує 3,5 тонн, а на прикордонному переході «Ямпіль – Косеуць» працює лише паромна переправа, однак вона давно не відповідає вимогам часу і реальним потребам жителів держав.

«Новий міст у Ямполі покращить зв’язок між двома сусідніми країнами та дозволить скоротити час поїздки за маршрутом Київ — Кишинів», – наголосив керівник регіону

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи - фото 3

​Сергій Борзов: Україну і Молдову сполучатиме новий міст. Стартували підготовчі роботи - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото Укравтодор