17 листоп. 2022 10:50

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

83

0

Сергій Борзов: Вінниччина готується до всіх можливих сценаріїв проходження опалювального сезону

Сергій Борзов: Вінниччина готується до всіх можливих сценаріїв проходження опалювального сезону

Вінницька область має всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону, втім продовжує готуватися до всіх можливих сценаріїв


Сергій Борзов: Вінниччина готується до всіх можливих сценаріїв проходження опалювального сезону

Вінницька область має всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону, втім продовжує готуватися до всіх можливих сценаріїв.

Про це повідомив очільник Вінницької ОВА Сергій Борзов, передає пресслужба обласної військової адміністрації.

«Ми розпочали підготовку до складної зими ще у травні. І хоча Вінницька область має всі передумови для стабільного проходження опалювального сезону, потрібно бути готовими до всіх можливих сценаріїв. Ця зима навчить нас максимально дбайливо ставитись до витрат електроенергії та тепла. Хочу підкреслити, що кожна тергромада Вінниччини розробила антикризові плани реагування на випадок припинення газопостачання, з урахуванням змодельованої ситуації відсутності енергоносіїв», - зазначив начальник ОВА Сергій Борзов.

За його словами, у громадах визначено стаціонарні пункти обігріву, а також можливості для розгортання мобільних пунктів спільно з підрозділами ДСНС.

Загалом, зазначив посадовець, підготовка до зими іде за планом і що важкі обставини вимагають невідкладних рішень для якомога м’якшого проходження складного опалювального сезону.

В області здійснено ремонт теплових мереж загальною протяжністю 568 метрів на суму 262,5 тис. грн в 10 лікувальних закладах, 4 котельні дооснащені котлами на альтернативному (твердому) паливі.

Наразі у медичних закладах Вінниччини продовжується робота над заходами з енергозбереження. Зокрема, встановлюють лічильники тепла та терморегулятори. Це дасть можливість в подальшому значно заощаджувати кошти обласного бюджету.

У закладах вищої та фахової передвищої освіти здійснено підготовку котелень та тепломереж до нового опалювального сезону.

«На Вінниччині опалювальний сезон стартував з 15 жовтня. 637 закладів загальної середньої освіти та 577 закладів дошкільної освіти сьогодні повністю забезпечені постачанням тепла. Та попри це, у разі виникнення перебоїв, усі заклади освіти будуть переведені на дистанційну форму навчання. Користуючись теплою погодою та з метою економії ресурсів – 147 закладів середньої освіти перенесли осінні канікули на зимовий час. З 1 листопада розпочалось опалення ще в 3 гуртожитках», - зауважив Сергій Борзов.

Також продовжується активна робота комунальних служб з експлуатаційного утримання дорожньої інфраструктури краю.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ілюстративне