23 черв. 2021 19:30

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

128

0

Сергій Борзов: Вінниця матиме сучасний аеропорт

Сергій Борзов: Вінниця матиме сучасний аеропорт

Затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця»


Сергій Борзов: Вінниця матиме сучасний аеропорт

23 червня затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансового забезпечення заходів з розвитку аеропортної інфраструктури. Цей документ фактично дозволяє «відкрити» державне фінансування реконструкції аеропорту «Вінниця», на яку в державному бюджеті передбачили 604, 27 млн гривень.

Про це повідомив голова Вінницької обласної державної адміністрації Сергій Борзов.

«Сьогодні затверджена постанова Кабміну про порядок використання коштів на аеропорт «Вінниця». https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/604-2021-п#Text

Процес запущений.

Це те, що я обіцяв вінничанам перед журналістами 17 червня.

Вінниця матиме сучасний аеропорт!

У 2021 році до програми Президента України «Велике будівництво» увійшов напрямок щодо розбудови регіональних авіахабів.

«За мою каденцію ви побачите будівництво аеропорту «Вінниця»» - про це у Вінниці сказав Президент України Володимир Зеленський у вересні.

Бюджет на 2021 рік дозволить продовжити модернізацію регіональних аеропортів.

На початок реконструкції аеропорту «Вінниця» в державному бюджеті цього року передбачили 604,27 млн гривень.

Працюємо далі. У Вінницю будуть літати!», - зазначено в дописі.


Постановою передбачено, що Головним розпорядником бюджетних коштів та відповідальним виконавцем бюджетної програми є Мінінфраструктури. Розпорядником бюджетних коштів нижчого рівня є Укрінфрапроект. Одержувачами бюджетних коштів та замовниками робіт з проектування та будівництва є комунальне підприємство «Аеропорт Вінниця» за заходом Програми щодо реконструкції аеродрому комунального підприємства «Аеропорт «Вінниця» на території Гавришівської сільської ради Вінницького району Вінницької області.

Нагадаємо, 18 листопада 2020 року Кабмін затвердив перелік з 104 пріоритетних для держави інвестиційних проектів 2020-2023 роки, в якому і аеропорт «Вінниця». В серпні 2020 в Міністерстві інфраструктури України планували виключити аеропорт «Вінниця» з переліку інвестиційних об’єктів. Потім голова Вінницької облдержадміністрації Сергій Борзов повідомив, що після його перемовин з міністром інфраструктури проект залишили в Державній цільовій програмі розвитку аеропортів на період до 2023 року.

Сергій Борзов: Вінниця матиме сучасний аеропорт


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info