9 жовт. 2020 14:55

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

85

0

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан!

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан!

Програма Сергія Борзова – кандидата на посаду мера Вінниці


Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан!

За місяць місцева влада оновиться: вінничани самі зроблять вибір.

Він непростий.

Вінниця вимагає змін: 15 років нинішня влада «вибудовувала» прірву між владою і громадою. За красивою картинкою «європейського міста», як за дешевою декорацією, заховали задавнені проблеми Вінниці. На кожній зустрічі про них чую – в різних мікрорайонах міста. Мені люди говорять правду. І щоразу питають: чому я - голова Вінницької облдержадміністрації - йду на мера Вінниці? Бо це моє рідне місто. Я тут виріс і живу. Знаю, як зробити життя кожного вінничанина комфортним не лише в торгових центрах, а в своїй квартирі, у будинку, у маршрутках, на стадіоні, в автівці, у школі, в гуртожитку, в лікарні і в парку... Для усіх і кожного - загалом і зокрема.

Про це у моїй програмі.

Влада – це сервіс для бізнесу

Потрібно відновити чесні відносини з бізнесом - без монополій, схем та «відкатів». Ми розробимо програму супроводу інвесторів. Потрібно створювати робочі місця. Кожен підприємець годує свою родину і створює робочі місця, сплачує податки в міський бюджет - тому місто повинно боротись за кожного підприємця, а не навантажувати його додатковими поборами. Заплативши податки, підприємець формує бюджет міста. Тому ми як влада, повинні стати якісним сервісом для бізнесу.

Співпраця з великим та малим бізнесом буде пріоритетом у щоденній діяльності міської влади.

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан!

Без «тєм», «схем» та «відкатів»

З корупцією у Вінниці та області потрібно закінчувати не на словах, а на ділі. Всі прекрасно знають, хто чим у Вінниці займається, але мовчать. «Схем», «тєм» та «відкатів» за гроші вінничан у коридорах влади бути не повинно. І не буде.

Влада – без турнікету

Бюджет Вінниці - мільярди гривень. Це гроші платників податків. Використання кожної гривні коштів платників податків має бути відкритим, прозорим і підзвітним! Влада не повинна закриватись від своїх мешканців за турнікетами, а бути відкритою до пропозицій, доступною для виборців та чуйною до потреб кожного. Влада не повинна ховатись за турнікетами! Ми за нові партнерські відносини з громадою.

Рівні умови - для всіх і кожного

Вінницька об’єднана територіальна громада – це не тільки місто Вінниця, а й Вінницькі Хутори, Великі Крушлинці, Гавришівка, Десна, Малі Крушлинці, Писарівка, Щітки та Стадниця. Тому наше завдання – забезпечити рівні умови життя для всіх мешканців громади, незалежно від того, проживають вони в місті чи на сільських територіях. Моє завдання - працювати спільно з всіма мешканцями громади, вирішувати проблеми кожного вінничанина та забезпечити рівний доступ до всіх послуг по всій території громади!

Вінницька громада має стати комфортним місцем проживання для всіх і кожного!

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан! - фото 2

Новий генеральний план усієї громади

Із залученням громади розробимо новий Генеральний план Вінницької міської ОТГ, аби встановити та чітко контролювати дотримання вимог щодо просторового розвитку. Відійдемо від практики хаотичних забудов. Ми повинні зберегти історичний центр міста, його самобутність та пам’ятки архітектури.

Наш пріоритет - якісна і доступна медицина

Будемо підвищувати комфорт та якість медичних послуг у міських лікарнях. Якісні та доступні медичні послуги – наш пріоритет. Відновимо фінансування програм лікування хворих з рідкісними захворюваннями; забезпечення слуховими апаратами для осіб з порушеннями слуху; забезпечення витратними матеріалами та засобами медичного призначення дітей хворих на цукровий діабет І типу. Розробимо програму захисту населення від загрози епідемій. Адже зараз Вінниця – єдиний обласний центр України, в якому немає інфекційного центру.

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан! - фото 3

Якісна освіта без «благодійних» внесків

Ліквідація будь-яких поборів в закладах освіти. Місто зобов’язане повністю забезпечити освітній процес і батьки не повинні здавати кошти ні на ремонти, ні на меблі, ні на маски чи дезінфектори. Якісна освіта вимагає створення нових сучасних умов - без «благодійних» внесків від батьків та з якісним харчування для дітей.

Необхідно забезпечити дітей на приєднаних сільських територіях довезенням шкільними автобусами.

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан! - фото 4

Вода з крана має бути чиста

Проблема існує давно, і вона не вирішується більше 8 років. Обласна та міська рада перекидають відповідальність один на одного, а страждають мешканці. Депутати міряються повноваженнями, а за брудну і смердючу воду платить кожен вінничанин. Потрібно терміново провести модернізацію системи очистки води. Хаотичні кроки в цій сфері є неприпустимими.

Мешканці Сабарова і Поділля постійно страждають від смороду, погіршуються умови проживання значної частини вінничан. Діючі очисні споруди застарілі, не відповідають сучасним вимогам з екологічної безпеки та мають недостатню потужність. Очисні споруди потребують ефективної модернізації.

Соціальна сфера – це сфера піклування

Ми повинні створювати соціальні послуги для мешканців громади: денні центри для дітей з інвалідністю, асистенти дитини під час інклюзивного навчання, клуби для людей старшого віку в кожному районі міста. Місто повинно підтримувати захисників незалежності – в найкоротші терміни повинна бути розроблена і почати реалізовуватись нова дієва програма підтримки учасників АТО/ООС та членів їх сімей і сімей загиблих. Розподіл земельних ділянок повинен стати відкритим і прозорим.

Повернемо Вінниці «Локомотив»

Розробимо програму підтримки і розвитку спорту. Стадіон «Локомотив» перетворимо на сучасний спортивний комплекс дозвілля і активного відпочинку з повноцінною базою для проведення тренувань футбольних команд. Там мають бути спортивні та дитячі майданчики, тренажерні комплекси, скейт-парк, зони для вуличної гімнастики. Не дамо забудувати територію висотками.

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан! - фото 5

Безпечні пляжі та зони відпочинку

Вінничанам потрібні чисті водойми, безпечні пляжі та комфортні зони відпочинку. Одне з найпопулярніших місць для дозвілля – Вишенське озеро. Але водойма найбільш забруднена у Вінниці. Необхідно очистити дно озера, укріпити береги, відновити рекреаційну зону. Вишенське озеро має стати сучасним центром відпочинку з різноманітною пропозицією.

Стоянки для авто і лише потім – штрафи для водіїв

Місту потрібні парко-місця. Необхідно створити належну інфраструктуру, зручну і для автомобілістів, і для велосипедистів, і для пішоходів, а не просто карати штрафами водіїв. Місцева влада не повинна карати, а повинна допомагати та створювати комфортні умови!

Транспортна інфраструктура та безпека

Місто активно розвивається, існуюча дорожня мережа вже давно не відповідає актуальним потребам. Пріоритетом міської влади має стати не реалізація локальних «прожектів», а системне вирішення проблеми перевантаженості міста з врахуванням потреб абсолютно всіх категорій мешканців. Вінницька громада потребує нового підходу до приміського сполучення. Мешканці навколишніх сіл і приміських житлових масивів повинні отримати можливість комфортно доїхати до роботи або у справах з мінімальними втратами часу.

Сергій Борзов: Влада – це сервіс для вінничан! - фото 6

Будуємо разом

Ми повинні вже сьогодні комплексно підійти до ремонтів доріг і вулиць у віддалених мікрорайонах; будівництва нового мосту і спорткомплексу; ремонтів дитсадків, шкіл та лікарень; розширення мережі громадського транспорту. Співпраця міста і держави дасть можливість для успішної реалізації важливих проектів. Я докладу всіх зусиль, щоб кошти платників податків працювали на розвиток громади Вінниці!

Це – наша програма дій, але саме мешканці громади повинні визначати пріоритети і нові напрямки розвитку міста. Я - за нові, партнерські відносини з вінничанами!

БУДУВАТИ, ЗМІНЮВАТИ ТА ВИРІШУВАТИ БУДЕМО РАЗОМ!

Сергій Борзов