16 лип. 2019 09:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

86

0

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото

14 липня у Вінницю приїхав Сергій Притула


Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото

14 липня у Вінницю приїхав Сергій Притула. Як представник політичної партії «Голос» він зустрівся з місцевими жителями, щоб розповісти, чому вирішив балотуватися в Раду і які головні завдання ставить перед собою партія. Поспілкуватися з відомим шоуменом можна було біля пам’ятника Михайлу Коцюбинському.

Сергій пересувався на милицях, адже має травму ноги. Тому з аудиторією спілкувався сидячи. Віджартовувався, що це переломний етап у його кар’єрі. «Так ми будемо ламати стару політичну систему з колегами по партії «Голос». Ніякого жалю до себе, уявіть, що ми зробимо з ними - говорив спікер.

Притула почав свій виступ з того, що 21 липня люди голосуватимуть не за Святослава Вакарчука як особистість, а за список професіоналів, що будуть представляти виборців і «Голос» у новому парламенті.

«Я всім пояснюю одну просту істину: ви будете голосувати не за Вакарчука, а за список партії «Голос». У нас немає диктаторських замашок лідера. Всі рішення колегіальні і обговорюються.

В нашому списку ви не знайдете людини, яка має відношення до захисту інтересів якихось фінансово-промислових груп чи олігархів. Ви ніколи не почуєте фразу, що в партії «Голос» місце в списку можна купити. В нашому списку є дуже багато людей фахових, які, на жаль, не на настільки медійно відомі і впізнавані, як двоє людей, до яких є найбільше претензій - Вакарчук і Притула. Ми жодного разу не були у владі. Славко спробував одного разу, обпікся, відійшов вбік. Зараз «вигрібає» за це по повній програмі. Місцями «вигрібає» заслужено.

Третім номером йде дівчина, що управляла ІТ-компанією, яку всесвітньовідома компанія «Амазон» придбала за 1 мільярд доларів. Якщо людина могла управляти такою компанією і вивести її на такий рівень, невже вона не може бути корисна в Парламенті? В нас є люди, які будуть продовжувати реформи», - зазначив представник партії.

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото

У партійному списку Сергій Притула має 30-ту позицію. На запитання: «Що змусило погодитися на участь у виборах?», відповідає: «Саме список партії «Голос» став тим вирішальним елементом, чому я погодився до нього приєднатися. Вакарчук зібрав тих людей по крупинках. Довго вів перемовини протягом двох років. У списку люди, які мають досвід роботи у міжнародних компаніях, міжнародні правники, юристи міжнародного права. Люди, які все життя займалися інвестиціями і знають, як завести сюди інвестора».

Сергій розповів, що він пройде у Верховну Раду, якщо партія добере ще, мінімум, 1,5% підтримки українців. У Парламенті Притула готовий працювати в комітеті зі свободи слова та інформаційної безпеки і (або) в комітеті з оборонної галузі, оскільки є волонтером і з самого початку війни на Донбасі активно допомагає нашим воїнам боронити рідну землю. Щодо флешмобу у соцмережах, де його пропонують на спікера парламенту, каже «все може бути, але потрібно підтягнути «матчасть».

«Як показує практика і обрання Зеленського президентом України, нічого нереального у цій країні немає. Спікер – це така посада, що потребує узгодження багатьох політичних сил в Парламенті. Я себе бачу у комітеті свободи слова. Інформаційна політика – це те, що мене дуже турбує. Плюс – я вже знаю цей бізнес з середини.

Питання інформаційної безпеки – одне з головних. Ми будемо вимагати відсторонення олігархів від впливу на інформаційну політику каналів, які їм належать. Всі канали в Україні, без виключення, належать олігархам. Не всі олігархи вважають за потрібне тримати певний баланс появи політиків у ефірі свого каналу. Є ті, що відверто «топлять» за якихось політиків, використовують свої ресурси для антиукраїнської діяльності.

Ми живемо у складний період, Україна у стані війни, яку розв’язав Путін. Кум Путіна - Медведчук володіє каналами ZIK, 112, Інтер, NewsONE. З десятка найбільших інформаційних каналів він володіє майже половиною.

Це дуже важка історія, як заставити олігарха не впливати на інформаційну політика каналу, який йому належить. Насправді, якщо прийняти правильне законодавство і вивести інформаційну політику каналу з царини бізнесу, перевести в царину державної безпеки, тоді стане набагато простіше. Потрібно створити незалежну наглядову раду, на яку олігарх немає впливу, якщо якійсь власник каналу хоче заробляти кошти в сфері медіа – будь-ласка, проте він не має і не може впливати на редакційну політику каналу, цим має займатись незалежна наглядова рада», - переконаний Притула.

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 2

Вінничан цікавило також, чи буде Сергій Притула й надалі працювати на телебаченні?

«Я усвідомлюю, де в мене буде робоче місце №1. Це Парламент. Я людина, яка хоче ходити на роботу до Верховної Ради. Але закон про діяльність народного депутата не забороняє мені паралельно у вільний від роботи час займатися творчістю. І я далі хочу цим займатися. Мені це подобається, я не хочу повністю відмовитися від «Вар’яти шоу». Це мої люди, я за них відповідаю, у них так само є сім’ї, діти. Тому, якщо я у вихідні дам 3-4 концерти на місяць, від того мені корона не злетить, я не стану продажним і не буду менше приділяти уваги роботі. Але буду зберігати свою фінансову незалежність», - запевняє шоумен.

На закиди у коментарях «Кожен має займатися своєю справою. Ти вмієш людей смішити, чого ти лізеш у Верховну Раду? В тебе що є якийсь досвід?», відповідає саркастично:

«У мене дійсно немає досвіду, я ніколи в житті не кнопкодавив, ніколи не розкрадав державний бюджет, ніколи в житті на спав на засіданні сесії. Є інші досвіди. Я непогано вчився все своє життя і продовжую це робити і самовдосконалюватися кожен день. Я закінчив школу із «золотою» медаллю, я випускник Малої академії наук України. Працював за кордоном, був на заробітках і знаю, що таке доля українських заробітчан, інтереси яких ми так само маємо захищати у Парламенті. Я працював на різних роботах – від посудомийника, прибиральника до людини, яка має вдома кілька статуеток «Найкращий телеведучий України». Я займаюся волонтерською діяльністю, але сьогодні не хочу про це говорити, щоб ніхто не сказав, що я спекулюю на цій темі».

В тому ж стилі коментує фразу «Ще один клоун йде у Верховну Раду»:

«Я відверто так сміюся з цього. Люди добрі, Ляшко їсть землю на трибуні, а клоун я?! Чому така несправедливість. Клоун це не образливо. Це дуже велика і тяжка праця.

Коли старі політичні сили називають певних людей клоунами, я їм завжди кажу: «Ви вже одного клоуна недооцінили, 73% на виборах набрав».

Політична партія «Голос» має 18 номер у бюлетені.

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 3

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 4

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 5

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 6

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 7

Сергій Притула розповів вінничанам, чому йде на вибори з Вакарчуком у списку партії «Голос». Фото - фото 8