11 листоп. 2019 11:24

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

2190

0

Сезонність в Єгипті – коли їхати на відпочинок?

Сезонність в Єгипті – коли їхати на відпочинок?

Відпочинок в Єгипті взимку


відпочинок єгипет

Незважаючи на велику кількість екзотичних та вітчизняних місць для відпочинку, велика кількість українців планує проводити відпустку саме в Єгипті. І не недивно – адже саме тут гармонійно поєднались високий рівень сервісу, доступна вартість путівок та великий вибір розваг на будь-який смак чи гаманець. Насправді, в Єгипті комфортна температура повітря спостерігається протягом всього року. Але певна сезонність на курортах також присутня. Тому важливо розібратись, коли слід хати на відпочинок до Єгипту, аби подорож запам’яталась тільки приємними враженнями.

Відпочинок в Єгипті взимку

Погода в Єгипті взимку буде залежати від курортів. Однак на спеку не варто очікувати – температура повітря вдень сягає 23-25 градусів на південних курортах і 19-21 градусів вдень на півночі країни.

Великою перевагою зимового відпочинку в Єгипті є доступна вартість путівок. Особливо це стосується гарячих пропозицій. Дешеві тури в Єгипет з Харкова чи інших міст України пропонує компанія Поїхали з нами. Якщо ви хочете насолодитись пляжним відпочинком, зверніть увагу на такі курорти, як Шарм-ель-Шейх, Дахаб чи Таба. Вони розташовані на узбережжі Червоного моря та зберігають комфортну температуру повітря та води навіть взимку. Це ідеальний спосіб втекти від морозів чи відсвяткувати новорічну ніч на березі моря.

Бажаєте дізнатись більше про загадковий Єгипет? Зима – ідеальний момент для того, щоб відвідати місцеві природні та архітектурні пам’ятки. Так ви зможете поринути у неймовірну атмосферу та традиції сонячного Єгипту.

Відпочинок в Єгипті навесні

Весна – це чудова пора для того, аби відвідати Єгипет. Тепло стає вже на більшості курортів країни, однак виснажливої спеки не спостерігається. Отже, ви можете не тільки насолодитись пляжним відпочинком, але й відвідати безліч цікавих екскурсій.

Правда, варто буди обережними – в березні в деяких регіонах країни відмічаються сильні вітри. Проходячи через пустелю, вони можуть прихопити з собою трохи піску. Тому варто запастись окулярами, які б захищали ваші очі.

З квітня стає дедалі спекотніше, і туристів на пляжах Єгипту стає все більше. Відповідно, вартість путівок також зростає. Це пояснюється тим, що ода в морі (як в Червоному, так і в Середземному) стає ідеальною для купання.

Відпочинок в Єгипті влітку

Якщо ви тяжко переносите сильну спеку, краще утриматись від поїздки в Єгипет у самий пік задухи. Якщо в червні ще достатньо легко, то з липня температура повітря вдень може сягати +38-40 градусів. Тому відпочивати на пляжі чи гуляти містом ви зможете хіба що вранці або пізно ввечері.

Правда, на деяких курортах таки трохи прохолодніше. Мова йде про Ель-Гуну та Хургаду. Там в червні температура повітря сягає +30-32 градусів.

Від довгих піших прогулянок Єгиптом краще відмовитись. Особливо, якщо ви тяжко переносите спеку чи маєте проблеми з серцем чи судинами. Вдень найприємніше проводити час біля басейну. Головне – не забудьте прихопити з собою сонцезахисні окуляри, шляпу та спеціальні засобі з високим вмістом SPF.

Відпочинок восени

Якщо і вибирати, коли відправлятись в Єгипет задля вражаючого відпочинку, то найкращим часом вважається саме осінь. Саме з вересня розпочинається високий сезон на більшості курортів країни. Тільки треба враховувати, що вартість путівок також зростає, як і кількість туристів на пляжі. Тому про поїздку треба потурбуватись заздалегідь. Найкращий спосіб зекономити – придбати гарячі тури, які пропонують компанії. Так ви зможете витратити менше, але все одно відпочити з розмахом.

Чому ж так багато туристів їдуть до Єгипту саме восени? Все через комфортну температуру повітря. У вересні ще зберігається трохи спеки, але з жовтня погода за вікном ідеально підходить як для відпочинку на пляжі так і для прогулянок по місцевим пам’яткам.

Враховуйте, що в листопаді під вечір стає трохи прохолодніше. Якщо вдень стовпчик термометра сягатиме +28-30, то ближче до ночі температура повітря падатиме до +17-19. Тому, якщо ви плануєте вибиратись в місто після заходу сонця, варто покласти о валізи теплу кофту.

коли краще їхати в Єгипет

Якщо ви хочете побачити піраміди, насолодитись мальовничими пейзажами та чудовим обслуговуванням, придивіться до путівок у Єгипет. Він радо вітає туристів протягом всього року. Головне – продумайте мету поїздки і правильно виберіть дату – так ви зможете отримати максимальне задоволення від часу, проведеного на курорті.